Az új lakó

2019.02.02. 19:28

Emsemakákó a Csácsi-hegyi Állatotthonban

Meglehetősen ritka majommal, emsemakákóval gyarapodott Zalaegerszegen a Csácsi-hegyi Állatkert, Állatsimogató és Állatotthon.

Győrffy István

Maugli a kivételes gondozást igénylő emsemakákó

Kovács Zoltán az állatkert részéről elmondta, hogy a Maugli névre hallgató majom egy megszűnt cirkuszból került hozzájuk, ahol koraszülöttként először három évig ágyban nevelték.

Maugli a kivételes gondozást igénylő emsemakákó

A majmot továbbra is orvosi felügyelet mellett, diétás étrend mellett tartják, nem ehet például tejes ételeket. Utánanéztünk az interneten, az emsemakákó Thaiföldön, Szumátrán, a Maláj félszigeten és Borneón honos.

Káya már másfél éves, békésen sütkérezik a tavaszias napfényben

Élőhelyük pusztulása és a vadászat miatt, számuk rohamosan csökken. Magyarországon egyre ritkábban látható, csak két helyen, a debreceni és az abonyi állatkertben tartanak emsemakákót.

Szépen fejlődnek a bengáli tigriskölykök is, amelyek immár öt hónaposak

A csácsi állatkertben szépen fejlődnek a bengáli tigriskölykök, amelyek már elmúltak öt hónaposak, súlyuk harminc kilogramm. Mint korábban már megírtuk, a két kölyök közül az egyik albínó, amiből mindössze ötven él a világon.

A tigriskölykök súlya már 30 kilogramm

A szintén kölyökként érkezett oroszlán, Káya már több mint másfél éves és legalább 150 kiló. A tigris hímek súlya felnőttként eléri a kétszázhúsz kilogrammot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában