a helyi identitás egyik meghatározó eleme

2019.03.26. 07:00

Emlékkiállítás nyitotta meg a Tavaszi Művészeti Fesztivált Kanizsán

A tavaly elhunyt Peterman Károly ismert és még nem látott fotóiból összeállított kiállítással kezdődött hétfőn a HSMK-ban a Tavaszi Művészeti Fesztivál.

Benedek Bálint

A tárlat április 15-ig várja a látogatókat

Fotó: Szakony Attila

Cseresnyés Péter miniszter­helyettes megnyitójában kiemelte: a rendezvény életünk része lett, és elnevezéséből adódóan nemcsak a kultúrát, mint örömforrást hozza el életünkbe, de a megújulást is. A kultúra képes közösséget teremteni, megerősíteni, a városban ezért áll különös becsben, hiszen átszövi életünket. A művészet a kanizsai identitás egyik meghatározó eleme.

A tárlat április 15-ig várja a látogatókat
Fotó: Szakony Attila

Dénes Sándor polgármester az április 15-ig látható emlékkiállítás kapcsán kiemelte: Peterman Károly személye, lelkesedése, a virágok iránti szeretete, a fotózás öröme vele együtt eltávozott, de mindezek emléke és képei megőrződtek bennünk. Az alkotások nagyon is élővé teszik számunkra a fotóst, akinek – ahogy ő is emlegette – szinte fotóvegyszer csörgedezett az ereiben és a fotólaborja volt a szentélye. Az április hatodikáig tartó tavaszi fesztivál kifejezetten változatos programot ígér a közönségnek. Fellép többek közt Zorán, Berecz András mesemondó, és a kanizsai Orff Ütőegyüttes, de hallgathatunk még jazz muzsikát, valamint komolyzenét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában