Frissen Zalából

2021.05.29. 09:52

Ellopták a balatoni vízimentők benzinjét! Vizet töltöttek az üzemanyagtartályba

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) a közösségi oldalán számolt be arról, hogy megkárosították őket. Egy kikötőben állomásozó hajójukból kilopták a benzint, ráadásul vizet töltöttek az üzemanyagtartályba. Még szerencse, hogy nem egy életmentés előtt szembesültek a vízimentők azzal, hogy nem indul a hajójuk.

likebalaton.hu

„Megdöbbenve vettük tudomásul, hogy Yukon nevű hajónkból valaki kilopta a benzint, amikor az egyik kikötőben állt” – írták a vízimentők.

Mint kiderült, a szervezet duplán rosszul járt, ugyanis a hajójukból nem csak ellopták a benzint, de a helyére töltött vízzel komoly anyagi kárt is okozott valaki a járműben.

Azt írták, a hajó épp kölcsönben teljesített szolgálatot, meteorológiai oszlopok platformjainak módosításához használták.

- Belegondolni is rossz, mi történhetett volna, ha egy olyan hajónkkal csinálják ezt, amit emberek megmentésére szerettünk volna épp használni – számoltak be a szakszolgálat szakemberei.

A Yukont már javítják, hamarosan újra szolgálhatják vele a Balatonnál élők és pihenők életét.

Nyitókép: Facebook/VMSZ – Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!