Bővítés

2018.05.02. 17:30

Elkezdődött a végkiárusítás a kanizsai ipari parkban

Az elmúlt időszakban több cég is bővítette telephelyét az ipari park területén, sőt új gyártócsarnokok is épülnek. Az ipari park üzemeltetésével megbízott társaság az utolsó 13 hektáros földterület tereprendezését elvégezte, illetve elkezdik kiépíteni a közművek csatlakozását is.

Pásztor András

A régi 7-es út mellett új csarnok épül a kanizsai ipari parkban. Ide egy fémmegmunkálással foglalkozó vállalkozás költözik Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Bilicz Csaba, a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltatási Zrt. vezérigazgatója elmondta: az elmúlt években több száz fővel növekedett a kanizsai ipari parkban dolgozók létszáma, ám ezt a gyarapodást némileg tompította a GE kanizsai gyárában történt létszámcsökkenés. Jóllehet a kanizsai fényforrásgyár – a többi magyarországi üzemmel együtt – nemrég új tulajdonoshoz került, ami Tungsram néven és meglehetősen komoly tervekkel vág neki a jövőnek, azaz pozitív változások várhatók.

– Jelenleg is hat beruházás zajlik az ipari park területén, vannak cégek, amelyek a már meglévő telephelyeiket bővítik, illetve új „lakók” is érkeztek – mondta a vezérigazgató. – A bővítést végző cégek közül kettő fémmegmunkálással foglalkozik, egy építőipari, egy kereskedelmi, kettő pedig szolgáltatói tevékenységet végez. Mindez a profil bővülését is jelenti, hiszen ezidáig zömében logisztikai és gépipari cégek települtek az ipari parkba.

A régi 7-es út mellett új csarnok épül a kanizsai ipari parkban. Ide egy fémmegmunkálással foglalkozó vállalkozás költözik Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A vezérigazgató hozzátette: az utolsó 13 hektáros ipari területen a közelmúltban fejezték be a tereprendezést és rövidesen a közműcsatlakozások kiépítése is elkezdődik, mintegy 60 millió forintból. – Reményeink szerint rövidesen ezt a területet is birtokba veszi egy vállalkozás, érdeklődők már jelentkeztek.

A kamionparkolót is bővítik

Mint megtudtuk: az ipari parkban lévő kamionparkolót is bővítik, egyrészt a megnövekedett forgalom okán, másrészt azért, mert a területen vámkezelést is biztosítanak.

– Az ipari parkon belüli infrastruktúra fejlesztését is szem előtt tartjuk, az ingyenes buszjárat, illetve kerékpárút mellett, még az idei évben járda is épül a Vámház utcában – vette át a szót Mihovics Zoltán, az Inkubátorház vezetője. – Emellett a zöldterületek karbantartása is folyamatos.

Folytatódik a fejlesztés

Mint kiderült: az Inkubátorház az ipari parkban lévő vállalkozások közötti kapcsolatot is erősíti, az általuk rendezett fórumokon megismerhetik egymást a vállalkozók, melynek eredményeként már számos üzlet köttetett.

A kanizsai ipari park további bővítése is elkezdődött, jóllehet a konkrét területvásárlások még nem történtek meg.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik kiemelten fontos eleme a nagykanizsai ipari park további bővítése, ami minden bizonnyal felkelti majd a hazai és külföldi cégek érdeklődését – mondta Rodekné Hederics Erika, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. – A fejlesztés jelen fázisában a műszaki egyeztetések véget értek és megtörtént a közművek kialakításáról szóló egyeztetés is. A projekt keretében közel 2,8 milliárd forintos beruházással várhatóan 50-60 hektár új ipari parki terület kerül majd kialakításra, közvetlenül az autópálya mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában