Évente több ezer érdeklődőt vonz

2019.03.02. 07:00

Elkezdődött a háromnapos fánkfesztivál Kanizsán

Szórakoztató gyermek- és farsangi programokkal kezdődött el tegnap a Kanizsa Plazában az idei fánkfesztivál.

Szabó Zsófia

Mr. Piano kis segédje, Gerencsér Lóránt közreműködésével zenélt a felvonuló gyerekeknek Fotó: Gergely Szilárd

Az országos, évente több ezer érdeklődőt vonzó rendezvény a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében valósul meg idén is. A hagyományokhoz híven a gasztronómiai, kulturális és művészeti programkavalkádban bővelkedő esemény első napján a főszerep a fiataloké volt. Farsangi maszkás felvonulásban volt része több száz gyermeknek, ám táncház, mulatság, álarckészítő verseny és Gyanó Szilvia néprajzkutató előadása is várta őket, Kámánné Szép Terézia főszervező, a Kodály művelődési ház vezetőjének és Bíró Patrik, a Nagykanizsai Tankerületi Központ szakmai igazgatójának köszöntője után.

Mr. Piano kis segédje, Gerencsér Lóránt közreműködésével zenélt a felvonuló gyerekeknek Fotó: Gergely Szilárd

Ma, a rendezvény másnapján a fánkról szól minden: 11 órától karneváli felvonulás a kanizsai fúvósokkal, ­fánksütő csapatok megmérettetése, 12.15 órától megnyitóünnepség, koncertek, bemutatók és kísérőprogramok garmadája vár mindenkit. Holnap pedig, szintén a rendezvény keretein belül, a Thúry György Múzeumban Pap Judit iparművész kiállítására kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában