Fejlődik a fürdőváros

2019.07.22. 11:30

Elismeréseket adományoztak Zalakaros városnapi ünnepségén

Várossá nyilvánításának 22. évfordulóját pénteken a kertmoziban ünnepelte a fürdőváros. Az eseményre két testvértelepülés, az osztrák Asperhofen és a lengyel Olesno delegációja is ellátogatott.

Benedek Bálint

A díjazottak a város vezetőivel. Szabóné dr. Csányi Mariann jegyző, Jámbor Balázs, Czimondor Nándor, Molnár Veronika, Benkőné Gulyás Edit, Bors Mária és Novák Ferenc. A képről hiányzik Balogh Levente Fotó: Gergely Szilárd

Az ünnepségen a város és a megye prominens személyiségei, a helyi lakosság, valamint fürdővendégek is megjelentek. A hagyományokhoz hűen a ceremónián elsőként a fürdőváros legkisebb lakóit, az „aprónépeket” köszöntötték: a képviselő-testület tagjai 21, az elmúlt másfél évben született babára helyezték fel a babakendőt. Majd a kicsiket Koszorú Péter káplán is megáldotta.

– Az idén ünnepeljük településünk első írásos említésének 765., nagyközséggé nyilvánításának 35. évfordulóját – mondta köszöntő beszédében Novák Ferenc polgármester. – Ilyenkor érdemes megállni egy pillanatra, hogy az eredményeinkről beszéljünk. A teljesség igénye nélkül az előző évben különféle pályázatokon szerepeltünk sikerrel. Napelemekre 27, ipariterület- és raktárfejlesztésre 100, kerékpárút-építésre 230, civilházbővítésre 19 és belterületi utakra 15 millió forintot kaptunk, míg a település wifi-hálózatának kiépítésére 15 ezer eurót. A gyógyhelyi központ létrehozására pedig 650 millió forint támogatást nyertünk el. Ez egyelőre kevésnek bizonyul, további támogatásra számítunk a kormánytól. Sikeres volt az elmúlt esztendő a turizmust tekintve, régen látogattak ennyien településünkre.

A díjazottak a város vezetőivel. Szabóné dr. Csányi Mariann jegyző, Jámbor Balázs, Czimondor Nándor, Molnár Veronika, Benkőné Gulyás Edit, Bors Mária és Novák Ferenc. A képről hiányzik Balogh Levente Fotó: Gergely Szilárd

Majd sorrendben az osztrák Asperhofen és a lengyel Olesno városok polgármesterei léptek a mikrofonhoz, akik méltatták a városaik közötti baráti kapcsolatok jelentőségét.

Manninger Jenő miniszteri biztos, országgyűlési képviselő kiemelte: Zalakaroson mindig új fejlesztésekről lehet beszámolni, mely büszkeséggel tölti el a lakosokat. A város az ország egyik legvonzóbb célpontja, fürdővárosa lett. Ahhoz, hogy a tervekből valódi fejlesztések szülessenek, szorgalmas munkára és elszántságra volt szükség, s persze az itt élők lokálpatrióta szemléletére.

Eztán adták át az ünnepi elismeréseket: díszpolgár címet kapott Benkőné Gulyás Edit több évtizedes tanári, iskolaigazgatói és települési képviselői tevékenységéért. A turizmusért és vendéglátásért Czimondor Nándort és Molnár Veronikát díjazták. A kultúráért Bors Mária, a sportért pedig Jámbor Balázs kapott kitüntetést. A fürdőváros kiváló tanulója címet pedig Balogh Levente érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában