Nézz ki te is

2019.09.14. 10:03

Fuss, hogy mások is túlélhessék! – Jótékonysági program indult Keszthelyen (videó)

A jótékony célból rendezett futás szombaton reggel fél kilenckor rajtolt az Alpha Parkban.

Barankovics Ildikó, Rákos Bianka

A kezdeményezés célja, hogy segítsék a Sármelléki Légimentő Bázis szakmai és technikai korszerűsítését. A nevezésekből befolyt összeget kizárólag erre a célra fordítják majd.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány második alkalommal indította el Keszthelyen a jótékonysági futást. A gyermektávfutás reggel 9:00-tól indult 700 -1400 m szakaszon. A kicsikkel együtt futott Kis Ádám, a Sármelléki Légimentő állomás vezetője is. Déltől elindul 3 km-es futás, fél egytől pedig a 7,5 és a 13,5 km-es szakasz, mely Gyenesdiás felé halad.

 

A futásra ugyan előre nevezni kellett, de lesz egy 350 méteres szolidaritási séta is az Apha Park területén melyhez bárki csatlakozhat.

Nem csak a futásról fog szólni a nap, hiszen a kicsiket ugrálóvár és arcfestés várja a helyszínen, az eredményhirdetést követően pedig rock koncert szórakoztatja majd a vendégeket. Korábbi cikkünkben Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója mesélt az egész napos program részleteiről.

Helyszínen készült videónkban a Sármelléki Légimentő állomás vezetőjével, Kis Ádámmal beszélgettünk.

A rendezvény során élesben is megfigyelhettük az életmentők munkáját, hiszen hirtelen riasztást kaptak.

A légimentőkről röviden

Immár öt évtizedes hagyományokkal rendelkező magyarországi légimentés alapítója az Országos Mentőszolgálat volt, jelenlegi működtetője a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

A jelenlegi szervezet 2009. július 1-jén alakult, az OMSZ Légimentő Kht. utódaként. Napjainkban a légimentők az ország hét pontjáról, hét helikopterrel segítik a földi mentők munkáját gyors helyszínre jutással, a legmagasabb szintű helyszíni ellátással és gyors kórházba szállítással. Munkatársaik az ország legjobb, legfelkészültebb helikopter-pilótái, mentőápolói, mentőtisztjei és mentőorvosai közül kerültek kiválasztásra. Betegeik –akik számukra a legfontosabbak- mindig számíthatnak az ő szakértelmükre, elhivatottságukra, lelkesedésükre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában