Rád hagyomágyozom

2018.10.29. 14:00

Egymásnak adták át a gasztronómiai ismereteiket Egerváron

A Rád hagyományozom címet viselte az a szombati rendezvény, melynek keretében a generációk egymásnak adhatták át gasztronómiai tudásukat az egervári Pincedombon.

Arany-Horváth Zsuzsanna

A legjobb nudlisodrók csoportja a díjátadás után, mögöttük a régi káposztagyaluló gyűjtemény Fotó: Katona Tibor

A Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház és a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete a családok éve programjaihoz illesztette a kedélyes közös főzőcskét, amelynek „tananyaga” a káposztasavanyítás és a krumplinudlisodrás volt. A szervező egyesület elnöke, Tóth Ágnes elmondta, három éve mindig új tanulnivalót választanak, hogy a fiatalok továbbvihessék elődeik konyhai tudományát.

A legjobb nudlisodrók csoportja a díjátadás után, mögöttük a régi káposztagyaluló gyűjtemény Fotó: Katona Tibor

Szombaton több tucatnyian savanyították a magukkal hozott káposztát, amit haza is vihettek. Régi káposztagyaluló eszközök közül választhattak, a gyűjtemény százévesnél is régebbi darabokat őriz. A 10 kiló krumpliból sodort nudlit többféle ízesítésben, édesen, mákosan, szalonnával, gombával, lekvárral fogyaszthatták el a közös uzsonnán. A zsűri a sodrást kilenc díjjal jutalmazta, a vándordíj Kovácsné Anikóé lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában