Érzik Isten szeretetét

2019.07.19. 14:00

Egy nem mindennapi hittantábor az újudvari tévétorony tövében

Az ország minden részéről, sőt még a határokon túlról is érkeztek 6–12 éves gyerekek a tévétorony tövében megrendezett Szent Rita katolikus ifjúsági táborba. A turnusváltás után már az idősebb korosztály élvezheti a foglalkozásokat.

Benedek Bálint

tévétorony tövében az Újudvari Egyházközség, az Újudvari Faluházért Alapítvány, illetve a környező falvak és magánszemélyek támogatásával megvalósult foglalkozások, zenés misék (képünkön Paulik Flóra és Nagy Bianka gitárral) ismét megérintették a gyerekeket

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A táborlakók napjai szentmisével és imádságokkal indultak, valamint különféle, a hit megismerését, elmélyítését bemutató előadások színesítették a tábori létet. A zalaszentbalázsi fő szervező, Gál Gábor szerint a táborozás egyfajta bensőséges közösségi élményt ad a fiataloknak.

– A mindennapok monoton zakatolásából kizökkentő, színes-lármás forgatagában is harmóniát árasztó csoda, ahogy a zöldellő réten szinte a semmiből kinövő sátrak benépesülnek – fogalmazott. – A gyerekek ebben a légkörben, együtt énekelve és imádkozva tapasztalhatják meg az összetartozás erejét, az emberi kapcsolatok értékét, ezáltal Isten gondoskodó szeretetét.

A tévétorony tövében az Újudvari Egyházközség, az Újudvari Faluházért Alapítvány, illetve a környező falvak és magánszemélyek támogatásával megvalósult foglalkozások, zenés misék (képünkön Paulik Flóra és Nagy Bianka gitárral) ismét megérintették a gyerekeket Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az egy hét alatt a fiataloknak röplabda-, tollaslabda- és labdarúgó-minibajnokságokat szerveztek, de élvezték a számháborúzást, az éjszakai kalandtúrát, továbbá a játékos akadályverseny is örök élmény maradt. A tábort meglátogatták a huszárok, sikere volt Cseh Péter atyának, akit az ifjúság tagjai a népszerű internetes videómegosztó portálról ismerhetnek, hiszen a labdarúgótudását felhasználva tart hittanórákat az érdeklődő fiataloknak.

Arányi Zoltán újudvari plébános büszke arra, hogy a kivételes atmoszférát árasztó Szent Rita-tábor ekkora népszerűségnek örvend. Az értékrend, a kerettörténet, a kiscsoportok beszélgetése olyan témájú, amelyben megjelenik a kereszténység, a hit.

Az esős időjárás ellenére a gyerekek kedvét semmi sem ronthatta el, ilyenkor néhány kártyaparti közepette csak úgy repült az idő Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A táborozók jó része hittanos, vallásgyakorló családból érkezik, akik számára nem teljesen idegen ez a világ – tette hozzá. – A hit reményt ad, ennek a korosztálynak pedig biztos igazodási pontot jelent.

Ezt erősítették meg az egyetemista segítők is, akik azért térnek vissza évről évre, hogy feltöltődjenek Isten szeretetével, és rajta keresztül átadják tapasztalataikat.

– Számomra azt jelenti kereszténynek lenni, hogy embertársainkon segítünk, s ezt ebben a közösségben gyakorolhatom – mondta a murakeresztúri 20 éves Andrasek Mátyás. – Az életemben a vallás, a hit kivételesen nagy szerepet tölt be, soha nem érzem magam egyedül, mindig van hová fejlődnöm, és bizalommal fordulhatok Istenhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában