egyéb kérdéseket is megtárgyaltak

2019.02.06. 09:00

Döntött a keszthelyi közgyűlés: Ötmilliót különítenek el a futóversenyre

Kutyás strand, maratoni futóverseny, ingatlanokkal kapcsolatos kérdések – többek között e témákban hozott döntéseket az önkormányzat a legutóbbi ülésén.

Keszey Ágnes

A Keszthelyi Kilométerekre tavaly is sokan neveztek

Fotó: Keszey Ágnes

Az egyik testületi döntés értelmében az önkormányzat az ingatlanokat kezelő városüzemeltető cég közreműködésével a közeljövőben kidolgoz egy új városi lakáskoncepciót, valamint felülvizsgálják az ingatlanok bérleti díjait és a lakások bérletéről szóló rendeletet. Döntés született arról, hogy melyik az 14 lakás, melyek bérbeadására pályázatot ír majd ki a város a Keszthely hazavár – ifjúságot segítő támogatási program keretében.

Korábban már tárgyaltak a Keszthelyi Kilométerek támogatási igényéről, az egyeztetések után pedig a csütörtöki ülésen megszavazták, hogy az idei költségvetésben 5 millió forint támogatást biztosítanak a futóverseny megrendezésére. Ezzel együtt a megvalósítással kapcsolatos tapasztalatok összegyűjtése és a szervező egyesület elnökével való közvetlen kapcsolattartás érdekében a képviselő-testület egy főt delegál a sportrendezvény szervezőbizottságába.

A Keszthelyi Kilométerekre tavaly is sokan neveztek
Fotó: Keszey Ágnes

A képviselők megvitatták egy vállalkozás tervét: Nagy Bálint alpolgármester kezdeményezésére az ország legnagyobb kutyás honlapjának üzemeltetői egy vízparti kutyás élményparkot szeretnének létrehozni és működtetni a szabadstrand területén. Mivel a fürdőhely üzemeltetésére szóló jelenlegi szerződés 2022 végéig érvényes, ezért annak megszüntetésének lehetőségeiről és a tervezett új funkcióról tárgyalások kezdődnek a vállalkozások vezetői és az önkormányzat között.

A Munka Törvénykönyvének módosításával kapcsolatos képviselői javaslatot (Herold János, Jobbik) – mely szerint az önkormányzat ne támogassa az éves túlóraszám és a munkaidőkeret emelését – a képviselők többsége elutasította, mivel, mint az elhangzott, az önkormányzat gazdasági társaságainál nem jelentkezik ilyen számú túlóra, ezért a kérdés nem releváns.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában