Kozma László Országos Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny

2019.05.10. 11:30

Dobogós helyeken végeztek a Gönczi-gimnázium és az Arany-iskola diákjai

A Gönczi Ferenc Gimnázium és Arany János Általános Iskola diákjai is dobogós helyezést értek el a Kozma László Országos Informatika Alkalmazói Tanulmányi Versenyen nemrégiben.

Korosa Titanilla

Az Arany versenyzői (b–j): Bem Viktória, Völgyi Viola, Völgyi Anna, Bundics Réka, Tornyos Fanni Csilla, Keszei Kata, elöl Bazsika Viktória, Molnár Emma

Fotó: Korosa Titanilla

A verseny az informatikában kreatív és tehetséges diákoknak biztosít az országos szintű megmérettetésre lehetőséget. A Gönczi-gimnázium 9–10. évfolyamos tanulói csak néhány ponttal maradtak el az első helyezést elért ajkai iskolások mögött.

– Az országos csapatverseny első fordulójára 55 csapat nevezett összesen az ország iskoláiból, 9–10. és az általános iskolák 7–8. évfolyamosai. A második fordulóban 40-en szerepeltek, majd a döntőbe 5 általános és 5 középiskolás csapatot hívtak be. Itt értünk el második helyezést, és kaptuk meg a közönségdíjat – tájékoztatott a verseny lebonyolításáról és az eredményről Suszter Rita pedagógus, a gönczisek felkészítője.

Az Arany versenyzői (b–j): Bem Viktória, Völgyi Viola, Völgyi Anna, Bundics Réka, Tornyos Fanni Csilla, Keszei Kata, elöl Bazsika Viktória, Molnár Emma Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A háromtagú, a népszerű tv-sorozat címe után Agymenők nevű csapat tagjai közül Kőműves Balázs tavaly még 8. osztályosként ért el első helyet ezen a versenyen csapatával, Völgyi Pannának két második helyezése van korábbról, Pál Annamária pedig most először vett részt a versenyen.

Kőműves Balázs, a csapat szóvivője elmondta: a versenyen a bemutatkozás mellett a táblázatkezelésben és a szövegszerkesztésben való jártasságukat is bizonyítaniuk kellett, készítettek memóriajátékot, illetve az interneten való keresésre is épült feladat, valamint infografikát kellett összeállítaniuk. Az idei verseny témája a Nobel-díjasok voltak, hozzájuk is kapcsolódott feladat.

A Gönczi csapata (b–j): Völgyi Panna, Pál Annamária, Kőműves Balázs és mögöttük Suszter Rita felkészítő tanár Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Ugyanezen a versenyen szerepeltek kiemelkedően az Arany-iskola diákjai is. A 7–8. évfolyamosok csapatversenyén második és harmadik helyet szereztek, egyéniben a 6. évfolyamos Bazsika Viktória második, az 5. osztályos Molnár Emma a nyolcadik helyen végzett.

A diákok felkészítője, Kósáné Robb Olga elmondta: az egyéni verseny résztvevőinek az első fordulóban alkalmazói feladatokat kellett megoldani, a második körben pedig egy online teszten kellett túljutni. A döntőbe a tíz legjobb került be mintegy 40 nevező közül. A csapatok közt a hetedikesek 2., a nyolcadikosok együttese 3. helyen végzett.

Az Arany János-iskola diákjai évről évre sikeresen szerepelnek ezen a versenyen, az eredmény mögött komoly felkészülés van, a tananyag elsajátítása mellett szabadidejükben is sokat készülnek a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában