Hagyományteremtés

2019.02.12. 07:00

Disznótoros vacsorára hívták a várföldeieket

Hagyományteremtő szándékkal, a helyi közösség összekovácsolása érdekében tartott disznótoros vacsorát a dél-zalai község önkormányzata. A szombati rendezvényen közel százan vettek részt.

Gyuricza Ferenc

Tálalás előtt – Némethné Varga Erika, Balázs Andrásné, Kovács Gabriella és Kovácsné Kámán Edina Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A program előkészítését már csütörtökön délelőtt megkezdték a településen, akkor tartották a disznóvágást, majd pénteken is folytatódott a sütés-főzés, hiszen többek közt húsos káposztával, hurkával, kolbásszal, sült hússal készültek a szombat esti közös vacsorára.

Tálalás előtt – Némethné Varga Erika, Balázs Andrásné, Kovács Gabriella és Kovácsné Kámán Edina Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A mintegy száznyolcvan lelkes település polgármestere, Szörcsökné Horváth Mária elmondta, hogy széles körű összefogással sikerült a programot megvalósítaniuk, hiszen a képviselőtestület tagjai mellett az önkormányzati dolgozók, valamint helyi lakosok és vállalkozók is hozzájárultak annak sikeréhez.

– Évekkel ezelőtt volt már egy hasonló program a településen, most ennek a hagyományát szeretnénk újra feléleszteni – mondta a polgármester. – Örömmel láttuk, hogy van rá igény a helyiek részéről, hiszen a település lakóinak közel fele részt vesz az összejövetelen, idősebbek és fiatalok egyaránt eljöttek. Úgy tervezzük, hogy a jövőben minden évben megrendezzük majd Várföldén a közös farsangi disznótoros vacsorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában