Irány a nagybetűs élet!

2019.01.28. 07:00

Diplomaosztó ünnepséget tartottak a Pannon Egyetem Georgikon Karán

Pannon Egyetem Georgikon Kara szombaton a Balaton Színházban tartotta diplomaátadó ünnepségét, melyen 133 hallgató vehette át a felsőfokú végzettséget jelentő oklevelet.

Benedek Bálint

A Pannon Egyetem Georgikon Karán végzettek közül 133-an vehették át a diplomájukat. Bőven lesz lehetőségük a mezőgazdaság fejlesztésén munkálkodni

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az ünnepségen elsőként Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte: a friss diplomások előtt remélhetőleg sikeres életpálya áll, innentől kezdve rajtuk múlik, hogy a megszolgált lehetőséggel miként élnek majd.

– Korszerű tudásukra hazánkban van szükség, ahol bőven lesz lehetőség a mezőgazdaság fejlesztésén munkálkodni – folytatta. – Oklevelüknek komoly értéke van, hiszen Európa legrégebbi, az előző uniós támogatási időszakban a legnagyobb volumenű kutatásfejlesztési pályázati támogatást elnyert agrár-felsőoktatási intézményének hallgatói lehettek.

A Pannon Egyetem Georgikon Karán végzettek közül 133-an vehették át a diplomájukat. Bőven lesz
lehetőségük a mezőgazdaság fejlesztésén munkálkodni Fotó: Szakony Attila

Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár rámutatott: értelmiséginek lenni felelősség, tenni kell azért a közösségért, amelyik hozzásegítette a hallgatót a végzettség megszerzéséhez. A hazai agráriumban pedig számos kihívás vár a diplomásokra.

Dr. Polgár J. Péter docens, a Georgikon Kar dékánja beszédében kitért arra, hogy erősödött az osztatlan agrármérnök szak iránti érdeklődés, a legnépszerűbb szakok a vidékfejlesztő és a mezőgazdasági mérnöki szak volt. Minden meghirdetett szakon elindíthatták a képzéseiket, s a hallgatók több nívós versenyen szerepeltek sikerrel, tovább öregbítve a kar jó hírnevét.

– Kétszázhuszonkét éve folyik agrárképzés a Georgikonon – folytatta. – Az agrárvállalkozások, cégek, az agrobiznisz kereskedelmi és szolgáltató területe vagy saját családjuk gazdasága tárt karokkal várja a diplomásokat.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: az itt megszerzett oklevél garancia arra, hogy jó munkát találjanak a végzettek. Bizonyára hamarosan vezetőkké válnak, a tisztességről és a becsületről soha ne feledkezzenek meg, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában