Átvették az okleveleket

2019.06.29. 20:00

Diplomaosztó ünnepség a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karán

Szombaton délelőtt rendezték meg a 2018/2019-es tanévet lezáró ünnepélyes diplomaosztót a 222 éve alapított keszthelyi egyetemi karon.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Ezúttal 149 oklevelet adott át az egyetem vezetése, és emellett doktorrá avatott 4 kutatót, valamint habilitációs oklevelet kapott dr. Makó András egyetemi tanár. Az oktatói karból és a hallgatók közül többen vehettek át különböző kitüntetéseket, Ruzsics Ferencnek, Keszthely polgármesterének pedig Georgikon emlékérmet adományoztak.

A végzős hallgatókat és a hozzátatozóikat beszéddel köszöntötte dr. Gelencsér András rektor, aki az értelmiségi felelősségre helyezte a hangsúlyt. Juhász Anikó, az agrártárca államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a legfontosabb szakmát választották, s az immár európai uniós közös agrárpolitika magyarországi megvalósításán fognak dolgozni a friss diplomások, akik oklevelüket Európa legrégebbi agrárfelsőoktatási intézményében szerezték meg. Dr. Sifter Rózsa, Zala Megyei Kormánymegbízott a természeti erőforrások kíméletes és hatékony felhasználását emelte ki, majd dr, Polgár J. Péter dékán foglalta össze az elmúlt tanév eseményeit, jelezve az országos rendezvényeken, versenyeken, tudományos diákköri konferencián elért kitűnő eredményeket.

A friss diplomások fogadalomtételét Simon Szabina mesterképzésen végzett agrármérnök mondta elő társainak, majd az oklevelek átadása után Laczó László növényorvos mesterszakon végzett hallgató búcsúzott az egyetemtől és a tanári kartól. Végül a város nevében Ruzsics Ferenc polgármester vett búcsút a keszthelyi egyetemi diplomát most megszerzett fiataloktól.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában