hagyományápolás

2019.06.24. 13:00

Dalkörök találkoztak Radamoson

Nótadélutánnak hirdették, de a népdalok mellett kórusművek is elhangzottak azon a találkozón, amelyet szombaton tartottak a muravidéki településen. A helyi dalkörrel együtt hat csoport mutatkozott be.

Gyuricza Ferenc

Szomi Ilona (jobbról) a szombathelyi Őszirózsa kórus vezetőitől veszi át az ajándékot Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvényre nemcsak a Muravidékről, hanem Magyarországról is érkeztek fellépők, hiszen a népzenei találkozó a hagyományápolás mellett a baráti kapcsolatok kialakítását is szolgálta. A fellépők rövidebb dalcsokrokat mutattak be, így is közel másfél órás programon vehetett részt a közönség.

Szomi Ilona (jobbról) a szombathelyi Őszirózsa kórus vezetőitől
veszi át az ajándékot Fotó: Gyuricza Ferenc

A műsor végén Szomi Ilona, a helyi népdalkör vezetője köszönte meg a vendégkórusoknak a közös programot, majd a szombathelyi Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat II. Számú Idősek Klubjának Őszirózsa Kórusa nevében Fasching Zsuzsanna művészeti vezető és Őr Imréné alapító tag adták át jelképes ajándékukat a muravidéki kórusnak. Zárásként a rédicsi Vörös István és zenekara szórakoztatta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában