Megteltek a zsákok

2019.03.22. 07:00

Csütörtökön is sok szemetet szedtek össze az önkéntesek Zalában

Folytatódott a TeSzedd! országos szemétszedési akció csütörtökön, Zalában is több helyszínen.

Szabó Zsófia

A Kanizsai Futóklub tagjai a Csónakázó-tó környékén dolgoztak Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A nagykanizsai Csónakázó-tó környékén délután többtucatnyian gyűjtötték a szemetet. A Zalaerdő Zrt. felhívására nemcsak a dolgozók, hanem baráti társaságok, köztük a Kanizsai Futóklub lelkes tagjai is részt vettek a tópart és az erdőterület megtisztításában. Rengeteg zsák hulladék gyűlt össze pár óra alatt. Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR-ügyintézője elmondta: nagyon sok hulladék szennyezi az erdőket. Műanyag flakonokkal, szeszes italos dobozokkal, cigarettacsikkekkel teltek meg a gyűjtőzacskók.

– Zalaegerszegen két helyen, Nagykanizsán pedig a Csónakázó-tónál hirdettük meg a nyílt programot, melyre rengetegen eljöttek, s a Zalaerdő Zrt. erdészeteinél a kollégáink közül is sokan gyűjtötték a szemetet. Mindannyiunknak szívügye, hogy óvjuk a környezetünket, és fájó, hogy sokan nem figyelnek oda erre – emelte ki Steyer Edina.

A Kanizsai Futóklub tagjai a Csónakázó-tó környékén dolgoztak Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A megyeszékhelyen a Landorhegyi-iskola környékét csütörtökön kora délután ellepték a kék gumikesztyűs diákok. Az intézmény idén első alkalommal kapcsolódott az országos mozgalomhoz, de tavaly novemberben már részt vett az európai hulladékgyűjtési akcióban. Az iskola négyszázötvennél több tanulója közül száztízen kapcsolódtak be a környezettisztasági akcióba. Konrád Zsoltné pedagógus elmondta, a fenntarthatósági témahét egyik programját is jelentő hulladékgyűjtésben az alsósok az iskola közvetlen környezetét, míg a felsősök a szomszédos sportpályát, parkot járják végig és tisztítják meg. Ma délelőtt a landorhegyis diákok a BGE zöld campusában, a környezetvédelmi tanösvény mentén takarítanak, délután pedig megrendezik a ZöldOkos Kupa megyei elődöntőjét.

A landorhegyi iskolások elindultak a zsákokkal Fotó: Katona/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában