Régi álom vált valóra

2019.07.20. 08:00

Csapatzászlóval bővült a tartalékosok szövetségének zalai szervezete

Fontos mérföldkőhöz ért a Magyar Tartalékosok Szövetségének Zala Megyei Szervezete (MATASZ), hiszen pénteken délelőtt csapatzászlóval gazdagodott a szervezet. A megyeszékhelyi Gasparich úton lévő Zala Megyei Toborzó Irodában, ünnepélyes keretek között Szabadics Attila, a Szabadics Zrt. alelnöke zászlót adományozott a megyei szervezetnek.

Jóna István

Szabadics Attila és Makkos István a csapatzászlóval

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

– Ifjúkori barátom, Kovács Péter, a MATASZ oszlopos tagja keresett meg az adományozással kapcsolatban. Egyrészt az ő személye és a hivatásos katonai múltam is arra sarkallt, hogy segítsem ezt a magasztos cél. Úgy érzem, hogy ezzel az adományozással a lelkem egy részét most itt hagytam – foglalta össze érzéseit Szabadics Attila. A díszes csapatzászlót Makkos István, a MATASZ Zala megyei szervezetének elnöke vette át, aki elmondta, hogy a zászlóadományozással nagyon régi vágyuk vált valóra.

Szabadics Attila és Makkos István a csapatzászlóval
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

Zalában jelenleg 35-en tagjai a szervezetnek, ami nagyon kevésnek tűnhet, annak fényében, hogy milyen nagy katonai múlttal rendelkezik a megye. A tartalékos szövetség gyakorlatilag hidat képez a polgári és a hivatásos élet között. Próbálják elfogadottá tenni, népszerűsíteni a katonai szolgálatot, a honvédelmet.

Az átadáson jelen volt Gecse Péter alpolgármester, aki egyfelől Balaicz Zoltán polgármester jókívánságait tolmácsolta, másrészt töretlen támogatásáról biztosította a szervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában