Sajtótájékoztató

2018.12.07. 16:05

Családtámogatási tervekről kérik ki az emberek véleményét Keszthelyen

A kormány családpolitikai intézkedéseinek terveiről, a gyermekszületések számának növelése érdekében tervezett támogatásokról kéri ki a lakosság véleményét a családvédelmi nemzeti konzultációban. Erről tartott sajtótájékoztatót Manninger Jenő országgyűlési képviselő pénteken Keszthelyen

Keszey Ágnes

Cél a gyermekszületések számának növelése - mondta Manninger Jenő

A politikus elöljáróban elmondta, hogy a FIDESZ családpolitikájának mindig is volt a célja, hogy a jogszabályokkal és anyagi támogatásokkal elősegítse, hogy minél több gyermek születhessen. Hozzátette: ez nem könnyű, mert a fejlett világban, a jóléti társadalmakban – és ezen belül – Európában is csökken a gyermeklétszám, s bár ebben némi változás volt az elmúlt években Magyarországon, de lényeges emelkedésre van szükség. Rávilágított, hogy a kormány célja, hogy a nemzet megmaradása érdekében támogassák mindazokat, akik ezt vállalják, egyben felhívta a figyelmet, hogy ez nem azt jelenti, hogy akik nem tudnak gyermeket vállalni, azokat bármilyen negatív megkülönböztetés érje.

Cél a gyermekszületések számának növelése – mondta Manninger Jenő

- A kérdések arról szólnak, hogy kapjanak-e több támogatást a három gyermekes családok, vagy ha valaki négy gyermeket vállal, az megfelelhet egy teljes állásnak. Szerepel a kérdések között, hogy munkavégzéshez kell-e kötni a családtámogatást: fontos, hogy a felnövekvő gyermekek lássák, hogy szüleik munkával tudják a létezés alapjait megteremteni. A nemzeti konzultáció arra szolgál, hogy ha az emberek egyetértenek, akkor megalapozottabban tudunk dönteni a költségvetési kérdésekben is és tovább tudjuk vinni ezt a programot – részletezte Manninger Jenő.

Eddig 770 ezer ember küldte vissza a kérdőívet, erre december 21-ig van lehetőség, vagy az interneten is ki lehet tölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában