Szent Mihály napja

2018.09.29. 20:00

Családok versenye és pásztorünnep az egerszegi Apáczaiban

Családok versenye, Szent Mihály napi hagyományőrzés, koncertek sora, egészségügyi felvilágosítás s még számos attrakció fonódott össze szombaton az Apáczai Művelődési Központban a Szentmihálynapi EgerszegTour rendezvényén.

Magyar Hajnalka

Tompeti és barátai koncertjére zsúfolásig megtelt az aula Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az I. EgerszegTour – Családok versenye ötletgazdája Rigó Márton, a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesületének elnöke. Mint elmondta, kezdeményezésükhöz csatlakozott a Zalaegerszegi Női Szalon, s több civil egyesület, közösség, majd társszervezőként bekapcsolódott a Keresztury VMK. A generációkat összefűző családi verseny ötletét felkarolta az EMMI, ennek köszönhetően gazdag programkavalkáddá alakult a rendezvény.

Tompeti és barátai koncertjére zsúfolásig megtelt az aula Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A családok versenye három fordulóban zajlik. A szombati első kört advent idején online vetélkedő követi, majd húsvét táján újabb forduló Gébárton. Az első megmérettetésre 35 családi csapat nevezett be, változatos korösszetétellel. Nekik 9 állomáson kellett megbirkózniuk logikai és ügyességi feladatokkal (falmászás, szerepjáték, tájékozódási futás, kvíz, stb.), amelyek során pontokat gyűjtöttek. A harmadik forduló végén a győztesen értékes nyereményt kapnak.

A családok éve jegyében életre keltett nagyszabású rendezvényről több alkalommal élőben tudósított a közmédia is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában