Zöldterületek, termálfürdő

2019.08.01. 07:00

Csak a temetők fenntartására jelentkezett külső vállalkozó Zalaszentgróton

A közterületek fenntartása és a fürdő fejlesztése is téma volt a városi önkormányzat nemrég tartott ülésén.

Szabó Judit

Az önkormányzat még decemberben közbeszerzési eljárást írt ki a közterületek fenntartására, mert külső vállalkozónak akarta kiszervezni a munkát. Három részfeladatra lehetett ajánlatot tenni: a városközpont és intézményi területek, a lakótelepek, valamint a működő temetők fenntartására, de csak a temetőkre érkezett pályázat, Takács Dávid helyi vállalkozótól, aki évi 6,4 millió forintért vállalta a munkát. Vele megkötötték a szerződést, majd júliusban úgy döntött a képviselő-testület, hogy a városi zöldterületek és parkok gondozását augusztus elsejétől továbbra is az önkormányzat cégére, a Szentgrótért Kft.-re bízza. A feladatellátás díját a mindenkori költségvetésében biztosítja, s négymillió forint támogatást nyújt a cégnek gépbeszerzéshez.

Az önkormányzat áttekintette a fürdő fejlesztésére vonatkozó igényeket és javaslatokat. Határozatában felkérte az üzemeltetőt, a Cattani Partner Kft.-t, hogy soron kívül szüntesse meg a hiányosságokat, amelyeket a játszóeszközök nyári ellenőrzése során tártak fel: a hat eszközből négyet balesetveszélyesnek minősítettek. A csúszdát a májusi átvizsgálás után le kellett zárni, használhatóvá tételére szintén felkérte a céget az önkormányzat.

Az ülésen döntés született arról, hogy légkondicionálót szereltetnek be az óvoda két emeleti csoportszobájába, hozzájárulnak a Koncz-iskola játszótéri eszközeinek beszerzéséhez, s négy évre bérbe adják a Vásárcsarnokot Aczél Zsuzsanna helyi kérelmezőnek, aki partner lesz a piac üzemeltetésében és egy közösségi teret, egy rendezvényházat is üzemeltet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában