Átadás

2019.05.23. 07:00

Bútorokat adományoztak az egerszegi kórház onkológiai osztályának

Szerdán az adományozási folyamat résztvevőinek jelenlétében adták át a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztálya betegvárójába szánt bútorokat, melyekkel a ZÁÉV Építőipari Zrt. támogatta az osztályt.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Máhr Károly osztályvezető főorvos és Peresztegi Imre vezérigazgató az adományozás tényeit rögzítő táblával Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Dr. Csanádi Ágnes, a BGE egerszegi karának tanszékvezetője, a gyűjtésben részt vevő Magyar Közgazdasági Társaság tagja és az onkológiai osztály mellett 2013 óta működő Akarattal Hittel Alapítvány aktivistája elmondta: öt év alatt több millió forinttal és eszközzel támogatták az osztályt, ennek része a ZÁÉV Zrt. felajánlása, a 3,5 millió forint értékű bútorzat, amely a munkatársakat és a betegeket szolgálja a 3 hónapja új, korszerű körülmények közé költözött osztályon.

Dr. Máhr Károly osztályvezető főorvos és Peresztegi Imre vezérigazgató az adományozás tényeit rögzítő táblával Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Az adományozó nevében Peresztegi Imre vezérigazgató foglalta össze a vállalat hazai egészségügyi infrastruktúrában végzett munkáját. A cég közössége számára a társadalmi felelősségvállalás fontos és természetes – mondta.

Dr. Máhr Károly osztályvezető főorvos a köszönet mellett kitért rá, hogy az osztály közreműködésével 6400 beteg gyógyítása zajlik, tavaly különböző formában körülbelül 16 ezer orvos–beteg találkozó jött létre. A ceremónián Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő méltatta a mecenatúrát, míg dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója a társadalmi kapcsolatok jelentőségét emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában