Pünkösdhétfőn

2019.06.12. 08:00

Búcsút tartottak Zalaudvarnokon

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg pünkösdhétfőn a Zalaszentgróthoz tartozó zalaudvarnoki városrész Meszes-keresztjénél a búcsút.

Szalay Csaba

Fincza Zsolt, Baracskai József és Balogh Gábor Fotó: Szalay Csaba

Az 1907-ben felállított keresztnél magánkezdeményezésre indult rendezvényen minden évben összejönnek a hegyi gazdák, bel- és külföldi vendégek. Idén elsőként a keresztet állító család leszármazottja, Fincza Zsolt köszöntötte a megjelenteket. Ezután Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere szólt a közösség összefogásának jelentőségéről, majd Balogh Gábor alpolgármester röviden felidézte a korábbi búcsúkat. Császár Levente klarinétjátéka után rövid szertartás keretében Kovács Sándor plébános megszentelte a gabonacsokrot, jó szőlő- és gabonatermést kérve. Az ünnepélyes program után tangóharmonika- zene mellett jó hangulatú beszélgetés kezdődött, miközben a hölgyek süteményekkel, pompossal, a férfiak borral, pálinkával kínálták egymást.

Fincza Zsolt, Baracskai József és Balogh Gábor Fotó: Szalay Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában