Termet kap a jurta

2019.03.14. 07:00

Bővítik a gébárti Kézművesek Házát

Mintegy 120 millió forintos pályázati támogatásból bővül a gébárti Kézművesek Háza.

Magyar Hajnalka

Skrabut Éva, Vigh László, Balaicz Zoltán és Prokné Tirner Gyöngyi tájékoztatta a sajtót

Fotó: Pezzetta Umberto

A szerdai sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester szólt a tó körüli fejlesztésekről, megemlítve az épülő Boldogasszony-kápolnát, a kajak-kenu sportközpontot, s a tó vonzerejét növelő egyéb beruházásokat. Ezek sorába tartozik a Kézművesek Házának bővítése, ahol az építőipari drágulás miatt szűkíteni voltak kénytelenek a műszaki tartalmat. Hogy mégis megvalósuljanak a legfontosabb célok, a város 14 millió forinttal egészítette ki a rendelkezésre álló keretet.

Vigh László országgyűlési képviselő a kézműves központ szakmai munkáját méltatta, kiemelve a múltunkat és jövőnket egyaránt érintő értékmentés fontosságát.

Skrabut Éva, Vigh László, Balaicz Zoltán és Prokné Tirner Gyöngyi tájékoztatta a sajtót
Fotó: Pezzetta Umberto

Prokné Tirner Gyöngyi, a ház szakmai vezetője megköszönte az előtte szólók támogatását a forrás elnyerésében, majd a fejlesztés tartalmáról beszélt. A nyárra befejeződő munka eredményeként tízszögletű kiállítóteret kap az 1996-ban megépített jurta, amely ezt követően folyamatosan látogatható lesz. Oktatóterem is épül, ahol az iskolás csoportokat tudják majd fogadni, továbbá több műhely, kiszolgáló helyiség megújul. Tartalmi gazdagodás szintén várható, Makovecz Imre építész terveiből és Szelestey László néprajzkutató gyűjteményéből nyílik kiállítás.

Skrabut Éva, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a házzal való szoros együttműködésükről és regionális feladataikról szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában