rekonstrukció

2019.07.11. 09:00

Bőven akad teendő a zalakarosi temetőben

Idén megkezdődik a fürdőváros temetőjének várhatóan több év alatt megvalósuló rekonstrukciója.

Horváth-Balogh Attila

Az áramszolgáltató által csonkolt fák már nem nyújtanak szép látványt Fotó: Szakony Attila

Biczó Tamás, a fürdőváros közterületeit gondozó Karos- Park Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta: szükségesnek tartotta kertészmérnök és tájépítész mérnök szakemberek bevonásával a temetői környezet átfogó vizsgálatát, amire a felmerülő problémák miatt került sor. Számos tuja halódik vagy elszáradt, az áramszolgáltató által visszavágott feketefenyők már nem nyújtanak esztétikus látványt, és a belső úthálózat is más és más burkolattal készült. Mára aktuálissá vált a ravatalozó állagmegóvása és az előtte kialakított tér megújítása, továbbá az elavult drótkerítés cseréje, vagy átalakítása.

Az áramszolgáltató által csonkolt fák már nem nyújtanak szép látványt
Fotó: Szakony Attila

– Szeretnénk, ha a temetőben egységes arculat jönne létre, olyan, amely méltó az elhunytak és a hozzájuk kilátogató, szerető családtagok számára – jelentette ki Biczó Tamás. – Ezért szigorú koncepció mentén megvalósuló teljes körű, mindent, így a növényzetet is érintő felújításon gondolkodunk, amely valószínűleg szakaszosan valósulhat meg, az önkormányzat anyagi lehetőségeinek függvényében. A képviselő-testület az idei évben 10 millió forintot különített el a tervezésre és a legégetőbb feladatok elvégzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában