Helyben, olcsón, kiváló minőséget

2019.02.01. 12:00

BGE-s diplomával könnyű elhelyezkedni

Magas színvonalú oktatás, relatíve olcsó itt tartózkodás és könnyű elhelyezkedés a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Karának fő vonzereje.

Varga Lívia

Pillanatkép a BGE tavalyi diplomaosztójáról Fotó: ZH Arcívum

Fotó: Seres Peter [email protected]

– Karunk a hagyományos pénzügy és számvitel, továbbá a gazdálkodási és menedzsment szak mellett az alaptevékenységünktől kissé eltérő tudományterületre, gazdaságinformatika alapszakra, valamint két felsőoktatási szakképzési szakra (pénzügy és számvitel; gazdálkodási és menedzsment) várja a jelentkezőket – bocsátja előre dr. Gubán Miklós dékán.

– Elsősorban a térségben, Zalában és a szomszédos megyékben élők jelentkezését várjuk, ugyanis tapasztalataink szerint ezek a fiatalok a diploma megszerzése után helyben vállalnak munkát, így biztosítani tudjuk szűkebb környezetünkben a szakemberutánpótlást. Jó hír, hogy a képzésbe illeszkedő OKJ-s, így például informatikai végzettséget beszámítjuk a jelentkezők felvételi pontjaiba. Gazdaságinformatikus szakra az informatikát szerető fiatalokat várják, akik majd a híd szerepét töltik be a gazdasági élet szereplői és az informatikusok között, tehát nem feltétlenül kell programozónak lenniük.

Ehhez kapcsolódva a városban és a térségben jelentkező és a tervezett logisztikai központ és konténerterminál által generált igényekre reagálva speciális szakirányon logisztikai informatikusokat képeznek, akik az informatika mellett járatosak az anyagáramlásban és a gazdasági kérdésekben is. Az ide jelentkezőknek jó informatikai és problémamegoldó alapképességgel kell rendelkezniük, míg a közgazdasági szakoknál már mélyebb matematikai alapokra is szükség van, emellett pénzügyi-gazdasági gondolkodásmód s a szakterület iránti érdeklődés szükségeltetik.

Pillanatkép a BGE tavalyi diplomaosztójáról Fotó: ZH Arcívum

– A pénzügy területe komoly szakmai felkészültséget igényel, hiszen egy pénzügyi döntés sikerre vihet és meg is buktathat egy vállalatot. Ezen a szakon a pénzintézeteknek is utánpótlást biztosítunk, több helyi bank első embere is a BGE-ről került ki... – folytatja dr. Gubán Miklós. – Az, hogy egy vállalat milyen irányba megy, azt a menedzsment határozza meg. A jó döntéshez pedig megfelelő ismeretek kellenek – ezt adja meg a gazdálkodási és menedzsment szak.

Ebben a képzésben a legjobbak között vagyunk az országban, s maga a BGE vezetősége is ilyen szemléletű szakemberekből épül fel. Magas színvonalú oktatás, relatíve olcsó itt tartózkodás és helyben lévő munkalehetőség a BGE zalaegerszegi képzési központjának fő vonzereje, szögezi le a dékán, hozzátéve: hallgatóiknak jó minőségű kollégiumot tudnak biztosítani kedvező áron, s több intézményi és városi ösztöndíj- lehetőség is van, előbbiek között például a Biztos Jövő Ösztöndíj, amellyel a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, tehetséges, elkötelezett, önköltséges hallgatókat támogatják.

– Nálunk, ha egy fiatal jól tanul és szereti azt a területet, amivel foglalkozik, szépen kaphat juttatásokat, amivel tanulmányait támogatni tudja – hangsúlyozza dr. Gubán Miklós. Döntő érv lehet a BGE mellett a könnyű elhelyezkedés: az itt végzett fiatalokat tárt kapukkal várják a cégek s az önkormányzatok egyaránt. Különösen igaz ez a duális képzésben tanulókra, akiket jellemzően a diploma megszerzése után továbbfoglalkoztatnak a gyakorlati helyet nyújtó vállalkozások.

– Hallgatóink zöme a szakmai alapokat már biztosító közgazdasági szakgimnáziumokból vagy informatikai területről érkezik, de egyre többen jönnek hozzánk komoly elméleti felkészültséggel gimnáziumokból is. Jelenleg közel 450 hallgatója van az intézménynek, az elsősök száma 180 körüli. Gubán Miklós kiemeli: első nyílt napjukon sok fiatal érdeklődött képzési kínálatuk iránt, s remélik, így lesz ez február 5- én, a másodikon is, amelyen számos hasznos információval és bemutatóórákkal várják a döntés előtt álló végzősöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában