Szemmel látható a fejlődés

2019.06.17. 14:00

Bemutatótermet avattak a Németh-Fa Kft.-nél Lentiben

Háromszintes bemutatótermet adtak át a faipari termékeket gyártó, idén 25 éves Németh-Fa Kft.-nél.

Korosa Titanilla

Vigh László, dr. Palkovics László, Németh Zsuzsanna, Németh László, Németh Ágnes, dr. Pál Attila és Horváth László, jobbra az átadott épület

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Régóta tervezett beruházás

A rendezvényen részt vett dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti polgármestere is. A céget, illetve a beruházást Németh László, a mintegy 100 főt foglalkoztató Németh-Fa Kft. tulajdonosa mutatta be.

– Régóta terveztük, hogy kialakítunk egy bemutatótermet a telepen üresen álló, háromszintes épületben, és idén elkezdtük a komplett felújítását – beszélt a fejlesztésről Németh László. – Az alsó szinten üzlet, fogadóhely kap helyet, ahol a vásárlók apróbb faipari termékeket kereshetnek, a további két szinten pedig termékeinket szeretnénk bemutatni partnereinknek: nyílászárókat, faházakat, burkolatot.

Vigh László, dr. Palkovics László, Kiss-Németh Zsuzsanna, Németh László, Németh Ágnes, dr. Pál Attila és Horváth László, jobbra az átadott épület Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az emberi munkaerőt segítenék

A bemutatótermek mellett található épület is megújult, itt nyolc lakást alakítanak ki dolgozóknak, tanulmányi útra ide érkező diákoknak, illetve távolról érkező vásárlóknak is szállást nyújtanak. A fejlesztésre közel 80 millió forintot költött a cég.

– Szeretnénk a jövőben automatizálni a munkafolyamatokat, nem kizárva az emberi munkaerőt, hanem segítve a munkájukat, hogy hatékonyabbá tegyük a termelést – magyarázta Németh László. – Így jobban meg tudjuk fizetni a dolgozókat, hiszen enélkül nem sikerülhet megtartani őket.

A fejlesztést méltatta Vigh László képviselő is, mint mondta: a faipari cég példa mindenki számára precizitásával és az előremutató tervezéssel. Horváth László polgármester arról szólt, hogy a város meghatározó foglalkoztatója és adófizetője a Németh-Fa Kft., de országos szintű fejlesztéseivel túlmutat ezen.

Dr. Palkovics László miniszter is gratulált a fejlesztéshez, majd a magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről is beszélt.

– A magyar gazdaság ma jó helyzetben van – kezdte a miniszter. – A 2008 környéki válságot több okból sem sikerült jól kezelni, viszont, ha most hasonló történne – aminek nincsenek jelei –, sokkal jobban meg tudnánk oldani. Az elmúlt évben a GDP növekedése az országban 5 százalék volt, ami nagyon jó szám, közben a velünk erős kapcsolatrendszerben lévő Németországban ennek a töredéke. A különbség egyik oka, hogy a magyar gazdaságnak a magyarok által tulajdonolt része erősödött. A kis- és középvállalkozások árbevétele 2010 óta 15 százalékkal növekedett, a munkavállalók kétharmadát ezek a cégek alkalmazzák az országban. A kormánynak az a feladata, hogy olyan gazdasági környezetet alakítson ki, ami ezt a szegmenst támogatja. Ennek egyik eleme a gazdaságvédelmi program, elkészült a kkv-stratégia, aminek középpontjában a termelékenység növelése áll, illetve átalakul a szakképzés rendszere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában