olvasni jó

2019.10.08. 07:00

Becsületkönyvtár nyílt a Zalakarosi Fürdőn

Együttműködési megállapodást írtak alá tegnap a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár, valamint a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezetői, akik utóbbi helyszínen „becsületkönyvárat” is nyitottak.

Horváth-Balogh Attila

Cziráki László és Czupi Gyula az első könyvespolcnál Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

Az együttműködés során a bibliotéka munkatársai a fürdőépület „közterein” a gyógyulni, kikapcsolódni vágyó vendégek és a helyi dolgozók számára szabadon olvasható könyveket helyeznek el.

– Stratégiai tervünkben hangsúlyos szerephez jut a társadalmi felelősségvállalás, melynek jegyében már több együttműködés született az elmúlt időszakban, például a térség alapítványaival, civil szervezeteivel, intézményeivel, iskoláival – bocsátotta előre Cziráki László. – Ennek legújabb gyümölcse a Halis-könyvtárral most megkötött megállapodás, melynek értelmében egyebek közt a bibliotéka szolgáltatásait itt, a fürdőn is népszerűsítjük.

Cziráki László és Czupi Gyula az első könyvespolcnál Fotó: Szakony

Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója arra utalt, hogy Nagykanizsán már több helyen, jó tapasztalatokkal működik hasonló becsületkönyvtár. Kardos Ferenc igazgatóhelyettes pedig kijelentette: abban bíznak, hogy a rekreációs folyamat részévé válik az olvasás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában