Járdaszakaszt térköveznek

2019.09.19. 12:20

Becsehely önkormányzata a saját költségvetéséből végez felújítást

Hosszú járdaszakaszt térköveznek e napokban a dél-zalai településen. A beruházást pályázati támogatás nélkül, saját forrásból valósítja meg az önkormányzat, mely a munkálatokat jövőre folytatni szeretné.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön a kivitelező munkatársa, Tóth György éppen az esztétikus térkőburkolatot készíti. A teljes járdaszakasz hossza három és fél kilométer, amit több év alatt terveznek felújítani

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Németh Géza polgármester elöljáróban elmondta: a képviselő-testület még évekkel ezelőtt döntött arról, hogy a települést átszelő 7-es számú főút mentén futó járdát felújítják, térkőburkolattal teszik esztétikusabbá.

Képünkön a kivitelező munkatársa, Tóth György éppen az esztétikus térkőburkolatot készíti. A teljes
járdaszakasz hossza három és fél kilométer, amit több év alatt terveznek felújítani
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Mivel erre a feladatra kiírás hiányában az önkormányzat nem tudott pályázati forrásokat szerezni, ezért már korábban biztosítottunk rá pénzt saját költségvetésünkből – mondta a polgármester. – Azonban kivitelezőt nem sikerült rá találnunk, egészen mostanáig, amikor meg tudtunk állapodni egy helyi vállalkozással. Idén a terveink szerint 500 folyóméternyi járdaszakasz kap esztétikus térkőburkolatot, amihez 10 millió forintot különítettünk el. A költséghatékonyság érdekében a munkálatok során keletkező építési törmelék elszállításáról, a szükséges anyagok beszerzéséről és a helyszínre fuvarozásáról egyaránt az önkormányzat gondoskodik.

Németh Géza hozzátette: ha a költségvetés engedi, még idén folytatják a munkát ezen az 500 méteres, az Ifjúság utcától a tótszentmártoni elágazóig tartó szakaszon túl is.

– A teljes járdaszakasz három és fél kilométer, tehát több év szükséges ahhoz, hogy ez mind térkövet kapjon – folytatta a polgármester.

– Hogy milyen ütemben haladhatunk tovább, az alapvetően a település bevételeitől függ: épp a napokban zárult a helyi adók befizetése és örömmel tapasztaltuk, hogy évről évre több bevételünk realizálódik e körben, tehát joggal bízhatunk abban, hogy lesz pénz a folytatásra.

A polgármester arról is beszámolt, hogy az önkormányzat most nyert több mint 32 millió forintnyi pályázati forrást a faluház napelemes rendszerének kialakítására, a kivitelezés várhatóan tél végén, tavasszal elindulhat.

– Jövőre a bölcsődeépítés mellett az óvoda fejlesztésére is szeretnénk figyelmet fordítani – tette hozzá Németh Géza. – Újjáépítettük az intézmény kerítését, 2020-ban az udvar felújítását tervezzük, sportparkot alakítanánk ki, illetve korszerűsítenénk és bővítenénk az óvoda épületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában