Testvértelepülések

2017.09.19. 14:24

Barátivá vált a kapcsolat Zalaapáti és Kőrispatak között

ZALAAPÁTI Az egy évtizedes testvértelepülési kapcsolatot erősítette meg Zalaapáti és Kőrispatak szombaton.

Vincze Tibor Zalaapáti polgármestere és Szőcs László Kőrispatak polgármestere a testvértelepülési kapcsolat tíz éves évfordulóján megerősítette az együttműködést Fotó: Lakós László

Az ünnepélyes esemény az Apáti fesztivál nyitánya volt, melyre közel húsz fős delegáció látogatott el a Erdélyből. A falu polgármestere vezette küldöttségben kőrispataki családok voltak.

Vincze Tibor Zalaapáti polgármestere és Szőcs László Kőrispatak polgármestere a testvértelepülési kapcsolat tíz éves évfordulóján megerősítette az együttműködést Fotó: Lakós László

–Ők már barátként jöttek ide. Családoknál voltak elszállásolva és három napot töltöttek el itt. Szombaton délután felelevenítettük a tíz év alatt történteket, illetve az azt megelőző időket, hiszen a kapcsolat régebbi, hivatalossá egy évtizede vált -idézte fel Vincze Tibor polgármester. Az egy évtizedes testvértelepülési kapcsolat megerősítése mellett új ötlet is körvonalazódik új programként diákok üdültetését kezdik majd meg.

–Tervezzük, hogy nyár elején egy szűk hétre húsz, a zalaapáti iskolába járó gyermeket – akik kiérdemlik – viszünk el Kőrispatakra- mondta el Vincze Tibor. Az erdélyi település Szalmakalap fesztiváljának szervezője, ifj. Szőcs Lajos indított egy programot: Búzaszemtől a kalapig, búzaszemtől a kenyérig címmel, ebben vehetnek majd részt a zalai gyerekek.

-Őrölnek, dagasztanak, kemencébe sülnek, megtanulják a szalmafonás alapját is – árulta el a polgármester, hozzátéve, hogy az új terv mellett a már hagyományos programok is élnek tovább: folytatódik a családok közötti együttműködés. A Szalmakalapfesztiválra a jövőben is rendszeresen ellátogatnak a zalaapátiak, s a kőrispatakiak évről-évre továbbra is érkeznek az Apáti fesztiválra, mint a mostani hétvégén is. A szombati rendezvényen az ünnepi esemény mellett szórakoztató programok, fellépők is várták a közönséget.

Zalaapáti egyébként idén másik jubileumot is ünnepelt: az ausztriai Semmeringgel 20 éves a testvértelepülési kapcsolat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában