Ápolják Egry József örökségét

2019.09.24. 13:00

Badacsonytomaji küldöttséget láttak vendégül hétvégén Zalaújlakon

Ötfős badacsonytomaji delegáció látogatott vasárnap a dél-zalai településre, Egry József Kossuth-díjas festőművész szülőfalujába.

Horváth-Balogh Attila

Fekete Ferenc, a Badacsonyi Sporthorgász Egyesület elnöke, Böröndi Ferenc, Csuha Piroska és Krisztin N. László Egry József szobránál Zalaújlakon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Hivatalosan 4 éve létezik nemcsak formális, hanem tényleg tartalmas kapcsolat a zalaújlaki önkormányzat, az Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány, a badacsonytomaji önkormányzat és a Badacsonyi Sporthorgász Egyesület között.

– Egry József Zalaújlak szülötte, élete jó részét Badacsonytomajon töltötte és ott is halt meg – bocsátotta előre Böröndi Ferenc, Zalaújlak polgármestere. – Ennek okán már több éve jó kapcsolat alakult ki az önkormányzatok és a Csuha Piroska vezette alapítvány között, rendszeresen vendégül látjuk egymást, évente két alkalommal találkozunk hol itt, hol Badacsonytomajon.

Fekete Ferenc, a Badacsonyi Sporthorgász Egyesület elnöke, Böröndi Ferenc, Csuha Piroska és Krisztin N. László Egry József szobránál Zalaújlakon Fotó: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere el­mondta: Egry József házát fel­újították és múzeumot alakítottak ki benne.

– Igyekszünk Egry gondolatait a mindennapokban is megélni, melyek közül szerintem a leghangsúlyosabb, hogy „Egy nemzetnél nemcsak az a fontos, hogy vannak-e értékei, hanem az is, hogy vannak-e értékeinek megbecsülői”. Azt hiszem, mi dél-zalai barátainkkal eleget teszünk ennek.

Csuha Piroska, az Egry József Pályakezdő Képzőművészekért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a kapcsolat bővíthető, hiszen Egry József munkássága rendkívüli mélységű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában