A lelkesedés és a hivatástudat viszi őket

2018.06.27. 18:54

Az alapellátásban dolgozók sok nehézséggel néznek szembe – Semmelweis-nap Nagykanizsán

Az alapellátás országos szinten továbbra is elhúzódó szakmai, erkölcsi, pénzügyi, humán erőforrás és bizalmi mélyponton van: elöregedés, az utánpótlás hiánya, üres praxisok, leterheltség, szűk kompetenciák, alacsony szakmai és anyagi presztízs jellemzi.

Horváth-Balogh Attila

Stimeczné dr. György Bernadette elköszönt a végleg nyugdíjba vonuló dr. Dénes András háziorvostól is Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Ezt Stimeczné dr. György Bernadette, a nagykanizsai egészségügyi alapellátási intézmény vezetője mondta tegnap a Honvéd Kaszinóban, a helyi alapellátásban dolgozók részére szervezett Semmelweis-napi ünnepségen. A megjelent háziorvosokat, asszisztenseket és védőnőket a város nevében Dénes Sándor polgármester köszöntötte (akit elkísért a rendezvényre Tóth Nándor alpolgármester is), kiemelve: az emberek többsége fel sem fogja, milyen értékes munkát végeznek az egészségügyben dolgozók, egészen addig, amíg szembe nem találja magát a betegséggel. Majd dr. Varnava Charalambos ifjúságorvos mondott megemlékező beszédet Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából, felhíva a figyelmet az alapvető emberi értékek fontosságára és arra, hogy a kormány 2018-at Semmelweis-emlékévvé nyilvánította.

Stimeczné dr. György Bernadette elköszönt a végleg nyugdíjba vonuló dr. Dénes András háziorvostól is Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Ezt követően nívós szakmai munkájáért és a betegek érdekének feltétlen tiszteletéért elismerést vehetett át dr. Kertész Edit, dr. Szakáll Erzsébet, dr. Pálffy Erzsébet, dr. Róka Andrea, Bedő Magdolna, Anek Mária, Kuti Márta, Horváthné Domján Ildikó, Tislarics Ferencné, Barna Zoltánné és Vincze Gusztávné. Két utóbbi kiérdemelte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Szervezete jutalmát is. Stimeczné dr. György Bernadette az ünnepségen köszönt el a betegeket 49, illetve 40 éven át szolgáló, s most végleg nyugalomba vonuló dr. Polgár József fogász főorvostól és dr. Dénes András háziorvos, címzetes főorvostól. Ezen kívül gratulált a szintén leköszönő Adorján Árpádné járási szakfelügyelő védőnőnek, aki az év védőnője címet érdemelte ki. Az est folyamán Kardos Eszter örökzöld slágerekkel szórakoztatta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában