Felújítás

2018.07.02. 16:45

Átépítik a felszámolt Balaton Hotelt Zalaegerszegen

Évekig üresen állt, és egyre romlott az egykori Balaton Hotel épülete. Mint az utóbbi hetekben a belvárosban járók láthatják, megkezdődött az épület felújítása.

Hajdu Péter

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A felszámolás során megszűnt szálloda mára a városközpontnak, legalábbis látványában nem vált javára, a lépcsősorból kinövő bokrok, a templomra néző, pusztuló homlokzat szomorú képet mutatott. Magánberuházás eredményeként fog megújulni a szálloda. Czigány István tervezőtől, a Zala Art Kft. építészétől érdeklődtünk, milyen lesz a megújuló épület? Elmondta, az eredeti tervezővel, Baránka Józseffel folytatott konzultáció során vált véglegessé a megújítás.

– Az épület funkciója szerint egy konferencia- és tranzitszálloda lesz, aminek a szolgáltatásaiban részt fog venni a Gyémánt-ház alatt levő wellness ház is, hogy a megcélzott vendégkörnek egy magas szintű, négy csillagos szolgáltatást nyújthassanak. Az épület külsőleg jelentős változáson megy át. Már látszik, a szobák erkélyei beépülnek, ezzel növekszik a szobák területe. Az erkélyeket parapet üvegfelülettel borítjuk be, tehát látványában egy összefüggő, tükröződő felület fog megjelenni. Az épület íves, érdekes beépítési formája még hangsúlyosabbá válik, és egyszerűsödik az épület tömege. A haránt irányú, fehéren hőszigetelt falak tagolni fogják ezt az üvegfelületet. Az épület sarkán levő lépcsőt egy összefüggő felülettel letakarjuk, összefogottabb lesz az épület – mondta többek között Czigány István.

Beépítik az erkélyeket Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap
Látványterv az elkészült hotelről

A tervező érdeklődésünkre elmondta még, az erkélyek beépítésével nagyobbodó terület lehetőséget ad a komplettebb, magas színvonalú szállodai szoba kialakításra. Az átalakítás várható befejezéséről érdeklődve megtudtuk, hogy körülbelül másfél év múlva fejeződik be a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában