Frissen Zalából

2021.09.07. 14:30

Átadták a Zalaegerszegi Tenisz Klub új pályáit (videó)

Rég nem valósult meg olyan mértékű fejlesztés a ZTE Tenisz Klubnál, mint amit a kedden átadott három új, világszínvonalú pálya takar, hangzott el az ünnepélyes átadón, amin részt vett Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, és olyan ismert teniszezők is bemutatómérkőzést játszottak, mint Temesvári Andrea vagy Noszály Sándor.

Kerkai Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE Tenisz Klub eddig is büszke volt létesítményére, hiszen az országban sem túl gyakori, hogy ennyi pálya található egy helyen. Ez a szám mostantól hárommal nőtt, ugyanis a ZTE TK-nál pályázati forrásokból és támogatók segítségével került kialakításra az újabb, nyugodtan mondható, hogy világszínvonalú pályafelület. A Rebound Ace kemény borítású pálya megfelel az ausztrál nyílt bajnokságon használt pályáknak, ami így mostantól már a zalai megyeszékhelyen is elérhető.

Temesvári Andrea és Noszály Sándor (balról) beszélget az avatás előtt a vendéglátókkal. Középen Lázár János, mellette Vigh László, illetve Balaicz Zoltán, dr. Sifter Rózsa és Papp Zoltán
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A keddi ünnepélyes átadáson Papp Zoltán, a ZTE TK elnöke úgy fogalmazott, hogy ilyen mértékű fejlesztés még nem történt a klubnál. Kronológiai sorrendben felidézte, miként jutottak el eddig. Kezdve azzal, hogy 1960-ban két salakos pálya került kialakításra, így az egerszegi teniszélet elindulhatott, majd 1977-ben újabb hat pálya létesült, 1985-ban épült meg a mai klubház. Aztán 2018-ban a klub már elindított egy programot, és most, ez a három, összesen 246 milliós ráfordítással épült Rebound Ace borítású pályafelület nagy lökést adhat az utánpótlás-nevelésnek is.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja beszédében úgy fogalmazott, hogy büszkék lehetnek arra, amit az előző elnökök, a korábbi sportolók együttesen felhalmoztak. Merthogy értéket hagytak maguk mögött, amit érdemes volt fejleszteni, ehhez pedig a teniszszövetség biztosította a hátteret.

Vigh László országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki azoknak, akik a térség fejlődését segítik elő. Ezt követően Lázár János, az MTSZ elnöke kapott szót és további együttműködéséről biztosította az egerszegieket. Egyúttal bejelentette: húszmilliárd forintos fejlesztési program beindítására tett javaslatot a kormánynak a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ). Zalaegerszegnek komoly szerep juthat, hiszen javasolták, hogy a tervezett fejlesztési programból 1,7 milliárd forintból létesüljön itt egy modern klubépület és egy fedett teniszcsarnok.

– Zalaegerszegen valóban van olyan teniszélet, ami megérdemelné ezt, és egy központot hozhatnánk létre – mondta Lázár János. – A cél ugyanis az, hogy minél több gyerek fogjon ütőt a kezébe és minél több vidéki helyszínen.

Az eseményen a hazai teniszélet ismert személyiségei is részt vettek, így Sávolt Attila, az MTSZ szakmai igazgatója, de ütőt fogott Temesvári Andrea korábbi Grand Slam-győztes – 1986, Párizs, Roland Garros, Martina Navratilova oldalán párosban – és egykori világranglista-hetedik helyezett klasszisunk, valamint a többszörös magyar bajnok, Davis Kupa-játékos, Noszály Sándor is. A nyitómeccs az övék volt, de nem csak kettejüké. Vegyes párost alkottak ugyanis Ritecz Pannával és Kulcsár Kristóffal, a ZTE TK két legnagyobb reménységével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!