108 millió forintos támogatásban részesült az önkormányzat

2019.07.16. 07:00

Átadták a Szent László Óvoda-bölcsődét Türjén

Szombaton ünnepélyes keretek között került sor a Szent László Óvoda-bölcsőde avatására.

Szalay Csaba

Nagy Ferenc, Manninger Jenő, Bene Csaba

Fotó: Szalay Csaba

Megnyitóbeszédében Manninger Jenő miniszteri biztos, országgyűlési képviselő – aki végigkísérte és segítette a megvalósulást – a kormány gyermeknevelési programjáról, a bölcsődék és óvodák fontosságáról szólt. A megyei közgyűlés alelnöke, Bene Csaba gratulált Türje képviselő-testületének, polgármesterének ahhoz, hogy jelentős összeget tudtak megszerezni a türjei és batyki óvodához. Külön gratulált az országgyűlési képviselőnek azért, mert még az előző ciklusban felmérték, összegyűjtötték, hogy a településeknek mire van szüksége, és ebben Manninger Jenő „élharcos” volt. Az uniós támogatást a legjobb célra fordították.

Nagy Ferenc, Manninger Jenő, Bene Csaba
Fotó: Szalay Csaba

Ezt követően Nagy Ferenc polgármester ismertette az avatásig megtett, sokszor küzdelmes utat. Köszönetet mondott a tervezőnek, a kivitelezőknek, a szülőknek és mindazoknak, akik valamilyen módon segítettek. Elmondta, hogy az intézményfenntartó társuláshoz tartozó hat településről járnak Türjére gyerekek. Ezért úgy döntöttek, hogy pályázatot adnak be a minibölcsőde kialakítására, a türjei és batyki óvoda fejlesztésére. A létesítmény a Széchenyi 2020. program keretében, 108 millió forintból, százszázalékos támogatással valósult meg. A megújult, kibővült óvodát Nagy Beáta intézményvezető vette át. Az avatást az óvoda Katica csoportjának műsora tette hangulatossá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában