A szakmaiság és a bánásmód elismerése

2018.11.26. 20:00

Átadták a Szent Kozma és Szent Damján díjakat Keszthelyen

Dr. Varga László és dr. Kató Csaba kapta meg idén a megyei  orvosi kamara  Szent Kozma – Szent Damján díját. A kitüntetéssel – melyet hétfőn  este adtak át Keszthelyen, a Balaton Színházban – azok  azok munkáját ismerik el, akik kimagaslóan és maradandóan gazdagították a megye egészségügyi értékeit.

Keszey Ágnes

dr. Kató Csaba aneszteziológus – intenzív terápiás főorvos (balra) és dr. Varga László zalacsányi háziorvos (jobbra) kapta meg idén a Szent Kozma–Szent Damján díjat, melyet dr. Kiss Ferenc (középen), a kamara megyei elnöke nyújtott át Fotó: Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

A MOK zalai szervezete által alapított Szent Kozma – Szent Damján díjat minden évben két főnek ítélnek oda: egyet az alap-, egyet a szakellátásban gyógyító orvos részére. Évente váltakozva Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Keszthely és e városok környékén dolgozók közül kerülnek ki a jelöltek.

- A díjat az a jelölt kaphatja meg, aki a gyógyító, megelőző tevékenységét kimagasló szakmai színvonalon folytatja, emberi és orvosi magatartása példaképül állítható, kollégáival együttműködő és segítőkész, a betegekkel való törődése, bánásmódja példaértékű, kamarai tag és a kamarai programok aktív résztvevője, etikailag feddhetetlen – ismertette dr. Kiss Ferenc, a kamara megyei elnöke az átadóünnepségen.

Dr. Kató Csaba aneszteziológus – intenzív terápiás főorvos (balra) és dr. Varga László zalacsányi háziorvos (jobbra) kapta meg idén a Szent Kozma–Szent Damján díjat, melyet dr. Kiss Ferenc (középen), a kamara megyei elnöke nyújtott át Fotó: Keszey Ágnes

 

Dr. Varga László háziorvos, aki csecsemő-és gyermekgyógyászatból szakvizsgázott, 30 éve Zalacsányban praktizál. Ellátta Keszthely és környéke gyermekgyógyász szakfelügyeletét, alapítója és vezetője volt a városkörnyék ügyeleti ellátásának.

Dr. Kató Csaba a keszthelyi kórház orvosigazgatója, főorvosa a részvételével szerveződött aneszteziológiai-intenzív terápiás osztálynak. Alapítója a Keszthelyi Vízimentő Egyesületnek, az egészségügy több szakfeladatával és érdekvédelemmel is foglalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában