December közepéig zárva lesz

2019.11.09. 09:12

Amerikai filmet forgatnak a Festetics-kastélyban

Az ország egyik leglátogatottabb kastélyának fő épülete december közepéig be lesz zárva filmforgatás miatt.

zaol.hu

Keszthely, 2018. január 7. A keszthelyi Festetics - kastély mûemlék épülete. A Festetics-kastély Keszthely kiemelkedõ jelentõségû mûemléke. Építése még a 18. század közepén kezdõdött el, Christoph Hofstadter építész vezetésével. Az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bõvítés után nyerte el végleges barokk stílusú formáját. A 42 hektáros park természetvédelmi terület. Több különleges fafajta található benne,melyeket még Festetics György idejében ültették. A kastély minden évben több kulturális eseménynek ad otthont. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Faludi Imre

- November 25. és december 13. között a Helikon Kastélymúzeum hat állandó kiállítása közül a kastély amerikai filmforgatás miatt zárva tart. További öt állandó kiállításunk, tehát a Hintómúzeum, a Vadászati Múzeum, a modellvasút kiállítás, a Pálmaház a madárparkkal és az Amazon házban található főúri utazások kiállítás továbbra is látogatható.„- tájékoztatta a Keszthely Televíziót Pálinkás Róbert, igazgató.

Ebben az időszakban a látogatók azonban hiánypótló kedvezményeket kapnak. Az igazgató elárulta hogy, egy kompenzációs jeggyel körbe lehet nézni a kastélyban, amiért mindössze 1000 Ft-ot kérnek majd, sőt a 25 éven aluli diákok számára ingyenes lesz a látogatás. A filmforgatás ideje alatt minden keszthelyi ingyenesen megtekintheti a Helikon Kastélymúzeum kiállítását – írja a Keszthely TV cikke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában