Húszmillió forintot fordítottak rá, jövőre folytatják a munkát

2018.10.19. 13:00

Alsópáhokon felújították az utat a postáig

Egy kilométert meghaladó hosszban újították fel a községen átvezető 7351-es számú, állami kezelésű út burkolatát, az ünnepélyes átadást csütörtökön tartották.

Arany Gábor

Az avatás pillanata: Czigány Sándor (balról), Manninger Jenő, Mórocz József és Bui Hung Manh, a Magyar Közút keszthelyi mérnökségének vezetője Fotó: Arany Gábor

Ez alkalomból Manninger Jenő országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a kistelepülések megoldandó feladatai között leggyakrabban az utak javítása merül fel, megújításuk elengedhetetlen a települések megtartóképességének megőrzéséhez. Kiemelte, Keszthely környékén az elmúlt években több útszakasz átesett már rekonstrukción. A magyar falvak programban minden 5000 lakos alatti település eséllyel pályázhat fejlesztési támogatásokra. Az alsópáhoki beruházás kapcsán emlékeztetett rá, hogy évtizedeken keresztül ez volt a fő összekötő útvonal a megyeszékhely és Keszthely között.

Az avatás pillanata: Czigány Sándor (balról), Manninger Jenő,
Mórocz József és Bui Hung Manh, a Magyar Közút keszthelyi mérnökségének
vezetője Fotó: Arany Gábor

Mórocz József, a Magyar Közút megyei igazgatója elmondta, hogy a fenntartási feladat részeként került sor az útburkolat kopórétegének cseréjére mintegy 1100 méter hosszban a 75-ös út és a Dózsa utca kereszteződésétől északi irányban a posta épületéig, 20 millió forintot meghaladó költséggel. Jövőre további 500 méteren cserélik ki az elhasználódott burkolatot a Fő utcai szakaszon a Hévízi utcáig. A beruházás minőségi és gyors, alig egyhetes lebonyolításáért Czigány Sándor polgármester mondott köszönetet. AG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában