Vakáció kutyusokkal

2019.07.12. 09:00

Állatvédők tábora Nagykanizsán – Minden gyermek haza akarja vinni pártfogoltját

Állatmenhelyen élő kutyákat vett párfogásba 25, az ifjú állatvédők napközis táborában vakációzó fiatal.

Szabó Zsófia

A kanizsai állatmenhelyet működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület másfél évtizede rendezi meg a vakációs programot. Varga Károlyné elnök elmondta: a tábor kezdetén minden fiatal szárnyai alá vesz egy kutyát, amiről gondoskodnia kell a héten.

– A sétáltatás napi program, megtanulják a gyerekek, hogyan kell helyesen kutyát vezetni. A foglalkozások során pedig a felelős állattartásról kapnak információt Kocsor András táborvezetőtől – említette Varga Károlyné.

Nem is lehet találkozni olyan gyermekkel a táborban, aki ne akarná hazavinni a pártfogoltját. A 10 éves Mihácsi Norina egy vörös keverék kutyába, Jegenyébe szeretett bele.

 

– Hat kutyám van otthon, a mamáimnál élnek, mindig oktatom őket. Jegenyének is megtanítottam, hogyan kell sétálni – így a kislány, aki elárulta: azért szereti a kutyákat, mert nagyon hűségesek és nem bántják meg az embereket.

Pár méterrel arrébb egy izgága német vizslával birkózott a 12 éves Baranya Gellért, aki szintén nagy kutyabarát.

– Egy kutyánál nagyon sok dologra kell figyelni: arra, hogy rendes ellátást kapjon és foglalkozni kell vele rendszeresen – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában