Az úttesten sétált

2019.06.20. 12:30

Jól tartják Pethőhenyén az aligátorteknőst

Pethőhenyén szerdán délután egy aligátorteknős sétált az úttesten. Az ijesztő külsejű, ragadozó hüllő láttán egy asszony értesítette a polgármestert.

Hajdu Péter

Forrás: Shutterstock

Deák István befogta a becslése szerint tíz kiló körüli megtermett állatot. Mint érdeklődésünkre közölte, a jószágot elhelyezte, az egyelőre az önkormányzat közellátását élvezi (fagyasztott halat kap enni). Az iránt érdeklődtünk Deák Istvántól, mi lesz a sorsa a teknősnek, mire a polgármester elmondta, a már megjelent hírek nyomán többen is megkeresték, de ő élt a gyanúval, hogy az ajánlattevők között voltak, akik már üzleti lehetőséget láttak a hüllő megszerzésével. A polgármester közölte, ezt semmiképpen sem szeretnék, olyan helyen akarják biztonságba helyezni az aligátorteknőst, ahol jól tartják, és a bemutatására is lehetőség nyílik. Megtették a lépéseket, hogy felvegyék ez ügyben a kapcsolatot a fővárosi állatkerttel.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!