Titkos Mikulás

2018.12.06. 07:00

Ajándékokat osztott a zalaegerszegi diákönkormányzat Mikulása

Már hagyománya van, hogy az adventi időszakra évről évre ajándékokat gyűjt a zalaegerszegi városi diák­önkormányzat a Titkos Mikulás akció során. Az idei ajándékcsomagokat tegnap délután adták át két intézményben.

Hajdu Péter

Az otthon lakói hallgatják a diákok műsorát Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Helyi általános és középiskolákban helyezték el a gyűjtődobozokat, melyekbe száraz élelmiszer, jó állapotú játékok, könyvek kerültek. A diákönkormányzat tagjai először a pózvai fogyatékkal élők otthonának lakóit látogatták meg, majd a családok átmeneti otthonában adták át ajándékaikat, egyaránt műsor kíséretében.

Az otthon lakói hallgatják a diákok műsorát Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

– A város összes oktatási intézményében elhelyeztünk ajándékgyűjtő dobozokat, és nagyon sok ajándék gyűlt össze – mondta el Bellér Beáta Noémi diákpolgármester. – A legtöbb az általános iskolákban, de a középiskolások is elég aktívak voltak. Tartós élelmiszerek, játékok, ruhák gyűltek össze jelentős mennyiségben, ezeket átválogattuk, úgy adományozzuk a rászorulóknak. Ide, a családok átmeneti otthonába elsősorban tartós élelmiszereket, illetve játékokat, társasjátékokat és írószereket hoztunk.

Az átmeneti otthon folyosójának egy részén tíz nagy dobozban várakoztak az ajándékok, amelyeket az otthonban jelenleg lakó tizenegy család (és ezekben összesen huszonkilenc gyermek) kap meg. Az otthon lakói közül a gyerekek pedig viszonozták is a kedvességet: Nagy Károlyné gondozónő vezetésével készültek erre az alkalomra, és versekből, dalokból álló szép műsort adtak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában