húszéves hagyomány

2019.01.29. 12:00

Ady-versek álltak a középpontban a bocföldei szavalóversenyen

A Bocföldei Körzeti Általános Iskola a magyar kultúra napját immár 20 éve szavalóversennyel ünnepli, ahová a környék iskoláinak tanulói is meghívót kapnak. Az idei viadalról Dobriné Benárd Csilla magyar szakos pedagógus tudósította lapunkat.

ZH

A szavalóversenyen szerepelt tanulók

Fotó: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

A részvétel a 20 év alatt folyamatosan bővült, megfordultak már nálunk Bak, Söjtör, Tófej, Gellénháza, Bagod, Pókaszepetk, Teskánd, Pacsa, Alsónemesapáti, Egervár, Zalaszentiván, Zalalövő általános iskolájának verset szerető tanulói. Mindig valamilyen évfordulóhoz, nevezetes eseményhez kapcsoljuk a versmondó versenyt.

Az eddigiek között szerepeltek például (a teljesség igénye nélkül): a 100 éve született József Attila (2005), a 250 éve született Kazinczy Ferenc (2009), a 100 éve született Radnóti Miklós (2010), a 125 éve született Tóth Árpád (2011), a 85 éve született Simon István, zalai költő (2012), a 100 éve született Weöres Sándor (2013), a 90 éve született Nagy László (2014), a 200 éve született Arany János (2017), a 90 éve született Juhász Ferenc (2018) versei.

A szavalóversenyen szerepelt tanulók
Fotó: Bocföldei Körzeti Általános Iskola

Az idén, január 24-én Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeztünk, és ehhez kötődően választottuk ki a kötelezően előadandó verseket: az 5–6. osztályos korosztálynak a Karácsony, a 7–8. osztályosoknak pedig az Üzenet egykori iskolámba címűt. A jelentkezők e költemények mellett még elsajátítottak egy szabadon választható, hozzájuk közel álló művet is.

A pedagógusokból álló zsűri (dr. Pribék Lászlóné és Gazsó Sándorné) a következő gyermekeket díjazta oklevéllel és jutalomkönyvvel színvonalas teljesítményükért:

5–6. osztály: 1. Szilvás Máté – Söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola (felkészítő pedagógus: dr. Jandóné Bapka Katalin), 2. Patyi Ákos – Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola (felkészítő pedagógus: Sziváné Pilise Erika), 3. hely: Molnár Katalin – Bagodi Fekete István Általános Iskola (felkészítő: Csókási-Dóczi Adrienn). 7–8. osztály: 1. Tompos Dóra – Bocföldei Körzeti Általános Iskola (felkészítő: Dobriné Benárd Csilla), 2. Bujdos Patrícia – Bagodi Fekete István Általános Iskola (felkészítő: Csókási-Dóczi Adrienn), 3. Prenner Anna – Bocföldei Körzeti Általános Iskola (felkészítő: Dobriné Benárd Csilla).

Iskolánk pedagógusai és diákjai ezúttal is igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy vendégeink élményekben gazdagon térjenek haza iskolánkból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában