Csapatnap

2019.04.11. 12:00

A zalamerenyei pálos malom történetével ismerkedtek a cserkészek

A nagykanizsai 1301. számú Négylevelű Fa Cserkészcsapat, kihasználva a tavaszi napsütéses, szép időt, a közelmúltban tartotta idei második csapatnapját Zalakaros környékén.

A megszokott társaság leendő cserkészekkel és szombathelyi vendégekkel is kiegészült Fotó: ZH Archívum

Mint mindig, ezúttal is a természeten és a hagyományőrzésen volt a hangsúly. A zalamerenyei pálos malom történetével, működésével a tulajdonos házaspár, Szabadics Attila és Szabadicsné Madaras Katalin ismertette meg a társaságot. Innen egy keretmesébe foglalt játékos kincskeresős túra vette kezdetét négy korcsoportos csapattal, az óvodásoktól a felnőttekig. A zalakarosi kilátóból eléjük táruló panoráma még a környéket ismerők számára is lenyűgöző volt. A programot a jól megérdemelt kürcsifánk-evés zárta a fáradt vándoroknak. E különleges tésztaféle készítését el is sajátíthatták az ügyes kezű cserkészek a Magyar Kézműves Remek címmel kitüntetett Makai család, Rezső, felesége Magdi és lányuk, Katinka gyakorlott mozdulatait követve. A csapatnap nemcsak a programok miatt marad emlékezetes, hanem amiatt is, mert a megszokott társaság sok érdeklődővel, leendő cserkésszel bővült.

A megszokott társaság leendő cserkészekkel és szombathelyi vendégekkel is kiegészült Fotó: ZH Archívum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában