Factory-X

2018.05.11. 07:00

A zalai hallgatók egy szerszámtartó dobozt terveztek meg a versenyen

Csütörtök délután a Budapesti Gazdasági Egyetem Infocentrumában hirdették ki a Pannon Fejlesztési Alapítvány által szervezett, immár hagyományosnak mondható Factory-X verseny eredményét.

Fincza Zsuzsa

Fazekas Attilának, a Pannon Egyetem hallgatójának, az elsõ helyezett Irosen csapat vezetõjének Belsõ Gábor, a Europ TEC ügyvezetõje gratulál, mellette Háry András és Németh Péter a diákok konzulense Fotó: Fincza Zsuzsa

Miként az előzőek során, az immár negyedik alkalommal megszervezett Factory-X programban is a valós ipari környezetből kerestek olyan feladatokat, amelyek a hallgatók gyakorlati problémamegoldó készségét tették próbára.

A versenyzők egyúttal jártasságot szerezhettek olyan fontos munkamódszerekben, mint az átfogó szemlélet a tervezéstől a gyártásig, a csapatmunka, a nyelvgyakorlás, a több szakterületen átnyúló együttműködési készségek fejlesztése. A verseny során a diákok és a hallgatók egy szerszámtartó dobozt terveztek meg a partnercégnek, majd a terveket német nyelven kellett prezentálniuk a szakmai zsűri előtt. Ezt követően a dobozt legyárthatták, majd egy gyári nap során összeszerelhették.

Fazekas Attilának, a Pannon Egyetem hallgatójának, az elsõ helyezett Irosen csapat vezetõjének Belsõ Gábor, a Europ TEC ügyvezetõje gratulál, mellette Háry András és Németh Péter a diákok konzulense Fotó: Fincza Zsuzsa

A 2018-as Factory-X program a Pannon Fejlesztési Alapítvány és a EuropTec Kft. együttműködésében valósult meg – a kft. tette lehetővé az ipari probléma feldolgozását. A versenyen 8 csapat indult 54 fővel, a munkáikból 6 értékelhető projekt született, ezekből a szakmai zsűri 3 szerszámtartó doboz próbagyártását javasolta, amelyre a Zalaegerszegi Duális Központ műhelyében került sor. Az elkészített mintadarabokat végül a EuropTec Kft. üzemcsarnokában próbálták ki.

A verseny első három helyén a Pannon Egyetem, a BGE GKZ és a PTE hallgatóiból összeállt csapatok végeztek. A képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára a Fazekas Attila, Latinovics Márta, Hant Dominik, Jávor Patrik, Fülöp Dávid, Nemes Noel és Korona Ervin összetételű Irosen csapat léphetett, a második helyen a WinnoTech, a harmadikon az A team fantázianevű társaság végzett.

A díjátadó ünnepségen megjelent hallgatókat és diákokat, konzulenseiket és tanáraikat a program szervezői: dr. Háry András és Nagy András, valamint Belső Gábor, a EuropTec ügyvezetője köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában