Adj egy ötöst

2019.06.20. 09:00

A vállalkozóvá válást is segítik Lentiben

A Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum Adj egy ötöst elnevezésű hálózatépítő konferenciasorozatának keretében a mikrovállalkozási munkacsoport találkozóját tartották tegnap a művelődési központban.

Korosa Titanilla

Pácsonyi Imre számolt be a projekt menetéről

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvényen Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke számolt be a paktum aktualitásairól.

Pácsonyi Imre számolt be a projekt menetéről
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– A megyei paktum 2021-ben fejeződik be, addig kell teljesíteni az indikátorokat – kezdte. – Időarányosan jól állunk, a vállalkozóvá válás támogatása 40 főnél ért célba, azaz a szakmai támogatásban részesülők közül ennyien alapítottak vállalkozást. A képzések is időarányosan teljesülnek, illetve közel 180 olyan munkavállalót sikerült munkahelyhez juttatni, akinek a képzése és a bértámogatása a munkáltató oldalán is előnyként jelentkezett, hiszen a foglalkoztatottaknál az állam támogatja a bért és a járulé­kokat.

Pácsonyi Imre arról is beszélt, hogy új elemként jelenik meg a projektben a helyi termelők, kézművesek felmérése. Erről publikus, folyamatosan bővíthető adatbázis készül, amelyen keresztül kereskedelmi kapcsolat jöhet létre a vevők és a termelők között is.

A Lentiben tartott rendezvényen a továbbiakban szó volt a foglalkoztatáshoz kapcsolódó állami és pályázati támogatási lehetőségekről, a vállalkozásokat segítő finanszírozási formákról, valamint az e-kereskedelemről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában