Biciklivel a tengerig

2019.08.17. 18:00

A Teker Egyesület csapata Szlovéniába indult

A Teker Egyesület szervezésében népes csapat indult több száz kilométeres kerékpártúrára tegnap a tengerhez. Idén a szlovén Portorož a cél.

Szabó Zsófia

Negyvenegy résztvevő pattant nyeregbe tegnap, az Erzsébet téren Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Volt, aki szalonnás pizzával, banánnal, sok vízzel és kiadós edzésekkel gyúrt a több ezer méteres szintkülönbséget is magában foglaló, 380 kilométeres útra.

Negyvenegy résztvevő pattant nyeregbe tegnap, az Erzsébet téren Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Jankovics Ferenc, a szervező Teker Egyesület alapítója az Erzsébet téri rajtnál jelezte: hatodik alkalommal tesznek túrát a tengerre. Ám Horvátország és Olaszország után most új célponttal.

– Természetesen pihenőkkel teljesítjük a távot – mondta el Jankovics Ferenc. – Az idei út különlegessége, hogy a 2020-as Giro d’Italia jegyében tartjuk, amely verseny magyarországi szakaszának befutója Nagykanizsán lesz. A viadal már most lázban tartja a városban a kerékpárosokat.

A csapat tegnap késő délután féltávnál, a szlovén Celjén pihent meg, majd szombaton folytatja az utat Portozba. Vasárnap strandolás, majd busszal hazautaznak.

Nem csak kanizsai bringások vesznek részt a tekerésben: a zalaegerszegi Nyers Gábor, tapasztalt bringás, nem először indult így a tengerhez.

– Három éve kezdtem el újra biciklizni, egy térdműtét után – mondta. – Már edzésben vagyok, sokat kerékpározom. Nem csak a mozgás, a társaság miatt is nagyon szeretem ezt a sportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában