Minőségi védelem

2019.03.26. 07:00

A tavalyi bűnmegelőzési munkát értékelte a Zala Megyei Polgárőr Szövetség

Szombaton a megye polgárőr egyesületeinek 3746 tagját képviselő 103 küldött előtt adott számot a múlt évben végzett munkáról a Zala Megyei Polgárőr Szövetség (ZMPSZ) vezetősége.

Fincza Zsuzsa

Elismerő plakett átadása: Horváth Róbert, Józsi György és Marcon Tamás

Fotó: Fincza Zsuzsa

A megyei rendőr-főkapitányság dísztermében tartott tanácskozáson Horváth Róbert, a ZMPSZ elnöke az elmúlt évekhez hasonló kiváló eredményekről számolt be. A hangsúlyt a minőségi polgárőr tevékenységre, a szervezet tekintélyét erősítő közterületi megjelenésre fektették.

A felmérések szerint 2018-ban a megye lakosságának szubjektív biztonságérzete tovább javult, s ebben jelentős szerepe volt a polgárőrségnek is. Folytatták az idősek megsegítésére és védelmére szolgáló Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek! programot, ennek keretében közel 1500 emberrel állnak kapcsolatban.

A 300x100 biztonság országos programban 20 olyan zalai település vett részt, ahol a polgárőr egyesület vállalta, hogy gyakoribb lesz a közterületeken a formaruhás polgárőrök jelenléte és erősítik az együttműködést a rendőrséggel. Elhangzott: a Belügyminisztérium a célzott támogatást a polgármesteri hivatalokon keresztül küldte el, és sajnos Zalában is akadt falu, ahol a polgármester személyes ellentétek miatt a támogatást nem utalta át a polgárőr egyesületnek, inkább visszaküldte a feladónak.

Elismerő plakett átadása: Horváth Róbert, Józsi György és Marcon Tamás
Fotó: Fincza Zsuzsa

Általános iskolásokkal az Egy iskola, egy polgárőr program, középiskolásokkal a közösségi szolgálat keretében tartják a kapcsolatot. Bejegyzés előtt áll a megyei ifjú polgárőr szervezet. A környezetvédelem területén településszépítő akciókat szerveznek.Nyáron a Balaton-parton több feladat hárul a bűnmegelőzés érdekében a zalai polgárőrökre, és gyakran kérik segítségüket rendezvények biztosításában is. Sikeresen működött Gyenesdiáson a vendég polgárőr szolgálat is.

Értékelte a múlt év eseményeit Garai József, a felügyelő bizottság elnöke, a gazdálkodásról Lendvai Jenőné gazdasági vezető számolt be. A küldöttek szakmai alelnöknek megválasztották Sándor Dénest, a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület elnökét, a felügyelő bizottság vezetésére pedig Borsos József, a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület elnökhelyettese kapott megbízatást.

A rendezvény végén Józsi György, a labdarúgó szövetség zalai igazgatója elismerő plakettet adott át a futballmeccsek biztosítása érdekében végzett kimagasló munkájáért Marcon Tamásnak, a Zalaszentiváni Polgárőr Egyesület elnökhelyettesének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában