Senior akadémia

2018.05.10. 09:00

A szépkorú hallgatók idén már angolt és informatikát is tanulhattak Zalaegerszegen

A tanúsítványok átadásával tegnap befejeződött a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Senior Akadémiájának 2017/2018-as tanéve.

Fincza Zsuzsa

Fotó: Fincza Zsuzsa/ Zalai Hírlap

A 2015 őszén 140 hallgatóval kezdődött képzésre az idén már 305-en jelentkeztek.

A tanulmányaikat sikeresen befejező, szépkorú hallgatókat elsőként dr. Gubán Miklós PhD, az egyetem zalaegerszegi karának dékánja köszöntötte, kiemelve, hogy a tanárokat évről évre meglepi az a tudásvágy, ami az idősebb korosztály tagjaiban munkálkodik.

Ékesen bizonyítva a Biblia szavait, miszerint „a bölcsesség legbiztosabb kezdete a tanulás utáni vágy. Tanulni akarni annyi, mint szeretni a bölcsességet”.

A tanulás utáni vágy nincs korhoz kötve.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere megköszönte az egyetem kezdetektől pozitív hozzáállását a helyi idősügyi tanács kezdeményezéséhez. A hallgatók igényeit messzemenően figyelembe véve tovább bővítik a lehetőségeket – az utolsó szemeszteren már informatikát és angol nyelvet is tanulhattak a szenior akadémisták.

Fotós: Fincza Zsuzsa/ Zalai Hírlap

Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke kiemelte: a Senior Akadéma ország-világ előtt jó példa. Lambertné Katona Mónika, az egyetem Kiemelt Projektek igazgatója pedig – aki kezdetben dékánként egyengette az idősek útját az intézményben – megköszönte a város erkölcsi és anyagi támogatását, hiszen a jelenlegi tanév a testület nyertes pályázatának köszönhetően valósult meg. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy 2018 szeptemberében még népesebb évfolyam rugaszkodhat neki a tanévnek.

A hallgatók nevében Dandi Lászlóné köszönte meg a város, a megye és az egyetem (úgy a vezetők, mint a hallgatók) támogatását. Végül a Senior Akadémia követelményeinek megfelelt hallgatók dr. Gubán Miklós dékántól átvehették a kurzus elvégzését bizonyító tanúsítványt, amihez Balaicz Zoltán és Pácsonyi Imre is gratulált nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában