Verseny

2019.01.18. 07:00

A szakmákat népszerűsítették a Ganz-suliban

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek első ízben szakmákat népszerűsítő versenyt a megyeszékhelyen a Ganz Ábrahám szakgimnáziumban a hét elején.

Arany Gábor

Hat helyszínen várt rájuk feladat Fotó: Ganz Szg

Mint érdeklődésünkre a programról az intézmény igazgatóhelyettese, László Krisztina beszámolt, hat zalai általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulóit fogadták.

Hat helyszínen várt rájuk feladat Fotó: Ganz Szg

A diákok hat-nyolc fős csapatokba szerveződve oldották meg a hat állomásra rendezett feladatokat, amelyek az iskolában oktatott ágazatokhoz kapcsolódtak. Az informatikai szakon például Lego robotos feladat várt rájuk, a gépészeti ágazatnál kipróbálhatták a háromdimenziós nyomtatótollat, a közlekedéshez kapcsolódó ismereteiket is firtatták. A rendészeti ágazat megismerésekor pedig szinte bűnügyi helyszínelői munka várt rájuk: betöréshez használatos eszközök lenyomatát kellett megtalálniuk. Korábban az intézmény pedagógusai keresték fel az általános iskolákat, hogy segítsék a diákokat a pályaválasztásban, ám a tapasztalatok szerint a „házhoz vitt” tájékoztatásnál élményszerűbb a gyerekek számára, ha a döntésük előtt személyesen ismerhetik meg az iskolát, ahol esetleg továbbtanulnának.

Az igazgatóhelyettes arról is szólt, hogy a szakma-népszerűsítő versenyt a gellénházai Papp Simon iskola diákjai nyerték meg, jutalmul bejárhatják az autóipari tesztpályát, ezenkívül mindegyik résztvevő kapott ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában