Testületi ülés

2018.10.20. 14:00

A sport támogatása mellett döntöttek Zalaegerszegen

A megyeszékhelyi önkormányzat közgyűlése csütörtöki, alig egy órán át tartó ülésén módosította az egészségügyi alapellátásról szóló rendeletét. Ennek értelmében a városban működő Waldorf és Montessori óvoda és iskola gyermekei számára is elérhetővé vált az iskolafogászati ellátás.

Arany Gábor

Erről is szólt Balaicz Zoltán polgármester a közgyűlés utáni szokásos sajtótájékoztatóján pénteken.

Az Andráshida SC tao­támogatásból felújítja a Novák Mihály utcai létesítményt. Az önkormányzati közgyűlés hozzájárult a beruházáshoz, amihez pénzt nem adott a város, csak annyit kellett vállalni, hogy a következő tíz évben is sportcélra használják a pályát. Foglalkoztak a búslakpusztai lőtér fejlesztésével is, elkészültek az engedélyes és a kiviteli tervek, s azért, hogy a tervezett beruházás megvalósulhasson, kiemelt fejlesztési területté nyilvánították. Ezzel felgyorsulhat a folyamat, és novemberben megkezdődhet a kivitelezés.

Szintén sportot érintő határozatot hoztak a képviselők, amikor módosították a gébárti kajak-kenu vízi sportközponthoz biztosított helyszínt. A polgármester elmondta, hogy a tó környezetének felújítása előkészületben van, megérkeztek az első építőipari ajánlatok. A pár évvel ezelőtti tervekhez képest azonban a költségek jelentősen megemelkedtek. Ezért a csónakház és csónakkikötő-­kölcsönző építéséről letesznek.

Fontosabb a meglévő híd felújítása, a tervezett új híd pedig kisebb fesztávval épül meg a nyugati ág felett átívelve. Az eredeti terv 160 méteres hosszal számolt, erre a legolcsóbb ajánlat 261 millió forint volt, ám a tó környezetének megújítására összesen bruttó 400 millió forint áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!