határon átnyúló projekt

2019.02.21. 07:00

A sikeres városmárka kialakítása a célja a három zalai településnek

Az egyéni városprofilok kidolgozása, megerősítése és továbbfejlesztése is célja annak a határon átnyúló projekt­nek, amelynek szerdán tartották a nyitókonferenciáját Zalalövőn.

Korosa Titanilla

Pintér Antal, Farkas Szilárd, Vigh László és Horváth László a nyitókonferencián

Fotó: Korosa Titanilla

A City Cooperation II pályázat a magyar–osztrák–szlovén határtérségben valósul meg 24 város együttműködésével annak érdekében, hogy erős, egységes városszövetségi hálózat alakuljon ki. Magyar részről Zalalövő, Letenye és az együttműködést koordináló Lenti érintett a projektben. A megnyitón Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy jó irányba halad a magyar gazdaság, de szükséges a településeket fejleszteni, vonzóbbá tenni, illetve kihasználni és bővíteni a helyi lehetőségeket.

Horváth László, Lenti polgármestere elmondta: a Kerka-parti település célja a gyógy- és a zöldturizmus továbbfejlesztése, az egészséges város kialakítása. Emellett elvárás a gazdasági fejlődés is.

Pintér Antal, Farkas Szilárd, Vigh László és Horváth László a nyitókonferencián Fotó: Korosa Titanilla

Pintér Antal, Zalalövő polgármestere úgy fogalmazott: településükön gyermekélményváros kialakítását fogalmazták meg. A természeti környezet, a Szent Márton-zarándokút és a Borostyán-tó adta lehetőségeket igyekeznek kihasználni. Farkas Szilárd, Letenye vezetője úgy tájékoztatott, hogy a természeti kincsekre, a Mura folyóra építve az aktív – bakancsos, kerékpáros – turizmust kívánják erősíteni. Hozzátette: a városban több hasonló célú projekt valósul meg komplex egészet alkotva.

A konferencia résztvevői a továbbiakban szakmai előadásokat hallhattak a sikeres városmárka-építésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában